Τι αναφέρει η ανακοίνωση τους

Τρία κρούσματα κορονοϊού, το ένα σε μαθητή Λυκείου, εντοπίστηκαν σε λίγες μέρες σε σχολείο των Χανίων. Οι γονείς των παιδιών του 1ου ΓΕΛ πλέον ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους και θεωρούν ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων, όπως εφαρμόζεται, δεν επαρκεί.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή το 1 ΓΕΛ είχε δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα καθηγητών. Το σχολείο έμεινε κλειστό τη Δευτέρα για να διενεργηθούν rapid test. Τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Παρόλα αυτά, την αμέσως επόμενη ημέρα, χθες το βράδυ δηλαδή, ένα παιδί από το τμήμα στο οποίο δίδασκε καθηγητής που είχε βρεθεί θετικός, εισήχθη στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ελένη Βλοντάκη, εξηγώντας τους λόγους που ο σύλλογος ζητά την αναστολή λειτουργίας του σχολείου αρχικά για μια εβδομάδα:

«Όταν την Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε δυο καθηγητές, το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε σαν σύλλογος ήταν η αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας και διενέργεια rapid test – τα οποία έπρεπε από την αρχή της σχολικής σεζόν να γίνονται.

Ζητήσαμε την αναστολή ολόκληρης της σχολικής μονάδας γιατί στο ίδιο σχολικό συγκρότημα λειτουργούν το 1ο ΓΕΛ Χανίων και το 5ο ΓΕΛ Χανίων. Τα δυο σχολεία χωρίζονται μόνο από ένα φιλέ, ένα δίχτυ δηλαδή. Μοιράζονται καθηγητές και στα δυο σχολεία, μοιράζεται η αυλή στην οποία υπάρχει επικοινωνία των παιδιών και από τα δυο σχολεία και υπάρχουν και οικογένειες που έχουν αδέρφια που πηγαίνουν και στα δυο σχολεία. Οπότε η ανησυχία μας είναι η διασπορά. Ζητήσαμε από τον διευθυντή να προχωρήσει σε αναστολή της σχολικής μονάδας. Ο Διευθυντής ήταν δεκτικός όμως ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει το πρωτόκολλο και κατάφερε να κρατήσει σε αναστολή τη λειτουργία του σχολείου μόνο τη Δευτέρα ημέρα διενέργειας των rapid test στο τμήμα του Λυκείου που δίδασκε ο θετικός στον covid-19 καθηγητής, ενώ έκαναν τεστ και οι καθηγητές του γυμνασίου.

Τα rapid test έγιναν τη Δευτέρα, ήταν αρνητικά και την επόμενη ημέρα, δηλαδή χθες Τρίτη βράδυ, εισήχθη με κορονοϊό στο νοσοκομείο παιδί από το τμήμα στο οποίο δίδασκε ο καθηγητής που είχε βρεθεί θετικός. Εμείς δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε αυτά τα πρωτόκολλα, δε γίνεται να μας λένε ότι θα κλείσει μόνο το τμήμα και όχι το σχολείο. Παίζουμε με 400 ψυχές, γιατί είναι δυο σχολεία όχι ένα. Χθες το κυλικείο του ενός σχολείου ήταν κλειστό και όλα τα παιδιά πήγαν να πάρουν το κολατσιό τους από το κυλικείο του διπλανού σχολείου. Είναι μια κινούμενη βόμβα και εμείς θα μείνουμε στα πρωτόκολλα. Υπάρχουν και οικογένειες που έχουν ευπαθείς ομάδες. Μιλήσαμε με τον διευθυντή καθώς και με τον διευθυντή της Β΄βάθμιας. Κατανοούμε ότι ακολουθούται κάποια πρωτόκολλα αλλά εμείς σαν γονείς δεν μπορούμε να παίζουμε με ψυχές.»


Μάλιστα το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χανίων, έχει εκδώσει και ανακοίνωση με την οποία ζητά την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.

Πηγή newsbeast.gr