Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τοποθετήθηκε σχετικά με την κίνηση του Αμβρόσιου να αφορίσει το πρωί, τον ίδιο, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

 

 

Όπως έγραψε στην απάντησή του ο κ. Χαρδαλιάς:

 

Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει.

Όσοι μεγαλώσαμε με αρχες και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθυνει και να μας οδηγει, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε.

Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος.


Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…

 

Μαζί με το κείμενό του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρέθετε και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία αναφέρεται ρητά πως ένα μητροπολίτης δεν έχει την εξουσία να αφορίσει κάποιον Πιστό. «Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος» τόνισε ο επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

 

 Ο «μεγάλος αφορισμός» Αμβρόσιου κατά Νίκου Χαρδαλιά, Μητσοτάκη και Κεραμέως

Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος φέρεται σύμφωνα με δημοσιογράφο του Αιγίου να διαβάζει το πρωί της Κυριακής, μεγάλο αφορισμό σε βάρος τόσο του πρωθυπουργού, όσο όμως και της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Αμβρόσιος «είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 83