Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι προτάσεις του κόμματός του για το θέμα είναι απολύτως ρεαλιστικές

«Τη στιγμή που ακόμα και το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απευθύνουν έκκληση στις κυβερνήσεις να δαπανήσουν ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουν τις οικονομίες τους, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην λογική των αποσπασματικών και ελλιπών μέτρων» δηλώνει στον ραδιοσταθμό Θέμα 194,6 ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως επισημαίνει, «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας», κάνοντας λόγο για «μετατροπή της μη επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιστρεπτέα» και «κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομία», καθώς επίσης και για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην κρίση, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης των 120 δόσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλάμβανε και πρόβλεψη διαγραφής μέρους του αρχικού κεφαλαίου».

Ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «οι προτάσεις μας είναι απολύτως ρεαλιστικές, καθώς η χώρα μας διαθέτει πρωτοφανείς δυνατότητες, που ουδέποτε είχε στο παρελθόν» όπως είναι η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, η ρύθμιση του χρέους έως το 2030 και το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ένεση ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ και η πρωτοφανής ευελιξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

«Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες σήμερα για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα στήριξης, προωθεί διαρροές για «κούρεμα» ακόμη και αυτών των ελλιπών της μέτρων τον Φεβρουάριο» ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας πως «με αυτήν την πολιτική σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κατακρήμνιση του εισοδήματος επιχειρήσεων και ιδιωτών, διάλυση των εσόδων του κράτους και εκτίναξη του χρέους. Τότε είναι που θα βρεθούμε σε κίνδυνο μνημονίου, και όχι εφαρμόζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες μας απομακρύνουν από την κρίση».

Πηγή newsbeast.gr

Views: 98