22.5 C
Serres

Χρ. Γιαννούλης: Πολιτική επιλογή της ΝΔ η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού

Date:

Ομιλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Γιαννούλη, στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα
 
Οι παθολογικοί ψεύτες έχουν το σύνδρομο κάποια στιγμή να θεωρούν τα ψέματα τους ως αναμφισβήτητη αλήθεια. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας.
Δεκάδες ψέματα σας έφεραν στην εξουσία αλλά και σας διατηρούν σε δημοσκοπική και δημοκοπική φορμόλη γιατί είναι πρωτοφανές στην μεταπολιτευτική ιστορία αυτό που συμβαίνει με την διαρκή φίμωση της αντιπολίτευσης. Είτε με την μέθοδο Πέτσα είτε με την στρατευμένη και αργυρώνητη δημοσιογραφία, νιώθετε ότι είναι πραγματική, η Ονειροχώρα του Μεσσία ή του ενός και Μοναδικού Μητσοτάκη.
Εστιάζει ο εμπνευστής της γραμμής σας, που καταντά και μονότονη με την αποκοπή και επικόλληση του ίδιου μοτίβου, στο γιατί κατέθεσε πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κύριο Σταϊκούρα, υπονοώντας εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάτε εσείς για εσωτερικά προβλήματα την ώρα που διαθέτετε δύο πρωθυπουργούς. Έναν για διαγγέλματα και έναν για τα εθνικά θέματα που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς και δίνει εντολές από το παρασκήνιο για τον διάλογο με την Τουρκία και την κύρωση των συμβάσεων με την Βόρεια Μακεδονία.

Πάμε να μιλήσουμε λοιπόν για τα μικρά και μεγάλα ψέματα.

 

Μπορείτε να θυμηθείτε πως δημιουργήθηκε το ιδιωτικό χρέος και ποιος έχει την απόλυτη απόλυτη ευθύνη; Εσείς και τα τεράστια ποσά που πήγαν σε τραπεζίτες και Μέσα Ενημέρωσης για τις διαφημίσεις των δανείων. Ποιος έχει την ευθύνη για το ότι ποτέ δεν εισηγήθηκε ο πάνσοφος σήμερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν υπηρετούσε ως επικεφαλής τραπεζών, την πιστοληπτική ικανότητα των πελατών. Μπορείτε να μας πείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως διαφήμιση ή χορηγίες στα Μέσα Ενημέρωσης. Και ποιοι ήταν στα γραφεία τύπου τραπεζών και ΔΕΚΟ που έχτισαν το αδιαπέραστο μπλοκ της απόλυτης αφοσίωσης των μέσων ενημέρωσης σε εσάς; Χρόνια τώρα όχι μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Ψέμα επόμενο. Μιλάτε για χιλιάδες κατασχέσεις και φτάσατε στο σημείο να επικαλείστε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, έναν άνθρωπο με αγώνες στην Αριστερά, για να δικαιολογήσετε την ανερμάτιστη πολιτική σας. Ξέρετε κάτι για την προχθεσινή έξωση μία ενενηντάχρονης με το γιό της; Το είδατε πουθενά, το διαβάσατε πουθενά. Και χιλιάδες ακόμη ιστορίες που ανατρέπουν το αφήγημα σας και αφορούν στις οικογένειες που αφήσατε μόνες στην πανδημία με μηδέν εισόδημα, στην προχειρότητα με την οποία έγινε η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, στις εμμονές σας ότι ο συνωστισμός στα λεωφορεία, στο μετρό, στις σχολικές αίθουσες και στις λατρευτικές εκδηλώσεις δεν διασπείρουν τον ιό αλλά το κάνει μόνο η νεολαία και οι συγκεντρώσεις για την Χρυσή Αυγή.
Τώρα που είπα “ψέματα” θυμήθηκα και ένα ακόμη που το κουνούσατε ως σημαία προεκλογικά. Λέγατε ότι θα εξασφαλίζατε έσοδα για την ανάπτυξη του 4% τον πρώτο χρόνο γιατί θα μειώνατε μεταξύ άλλων και το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ. Εδώ γελάνε και κλαίνε. Κλαίνε στην ΕΡΤ βλέποντας ότι όχι μόνο δεν μειώσατε το ανταποδοτικό τέλος όπως τυχοδιωκτικά λέγατε αλλά ξεκινήσατε έναν νέο κύκλο κακοδιαχείρισης. Δίνετε 500.000 για μία παραγωγή 80 δεκάλεπτων επεισοδίων, δηλαδή 6.000 το κάθε επεισόδιο διάρκειας μόλις δέκα λεπτών.
Τι έγινε αλήθεια με τις ραδιοφωνικές άδειες; Τι έγινε με τις άδειες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών; Με την εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά έφερε λεφτά στα ταμεία του δημοσίου. Τι έχετε κάνει για την θωράκιση του ΕΣΡ και την δυνατότητα να ελέγχει αποτελεσματικά και έγκαιρα τις δεκάδες περιπτώσεις παραβίασης της αναλογικότητας στην παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων και των πολιτών;
Τι κάνατε και τι κάνετε για να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και ενημέρωση των πολιτών για όλα όσα νομοθετείτε σε νομοσχέδια, που αναγκάζεστε οι ίδιοι να αλλάζετε κάθε τρεις και λίγο.

Ο πτωχευτικός κώδικας που φέρατε είναι το επιστέγασμα της πολιτικής σας επιλογής να φτωχοποιήσετε τον ελληνικό λαό. Να υπάρχει μία μεγάλη δεξαμενή ανέργων που με 400 ευρώ θα συνωστίζονται στους χορηγούς σας για μία επισφαλή θέση εργασίας. Θα υπήρχαν απαντήσεις στο αν η δεύτερη ευκαιρία που περιγράφετε είναι κάτι σαν την μετά θάνατον ζωή. Ποιος Έλληνας θα νιώθει ικανοποιημένος εάν για παράδειγμα για ένα δάνειο 150 χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να διακανονίσει το υπόλοιπο των 75 χιλιάδων ευρώ, με ενοίκιο 12 ετών που θα πηγαίνει αποκλειστικά στο ταμείο της τράπεζας χωρίς αποσβεστική αξία και μετά από δώδεκα χρόνια που θα ζει με το ακατάσχετο όριο, θα πρέπει να διαπραγματευτεί την επαναγορά του σπιτιού του στην εμπορική αξία που θα εκτιμήσει τότε, όχι καμία αρχή αλλά ένας εκτιμητής της Τράπεζας;
Αυτές και άλλες παρόμοιες αλήθειες κρύβει το εκτεταμένο δίκτυο, σαν ιστός αράχνης συσκότισης που έχετε δημιουργήσει και συντηρείτε χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας και ευθύνης.
Ατελείωτος κατάλογος, μικρά και μεγάλα ψέματα και λάθη που τα περνάτε ανώδυνα γιατί επιλέξατε τον μεγάλο σύμμαχο. Την επικοινωνία, την προπαγάνδα τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης, την αδιαφάνεια και τις εκπτώσεις σε δημοκρατικά κεκτημένα.
Σταματήστε να γελάτε αμήχανα μπροστά στις ιστορικές σας ευθύνες και επιλέξτε με ποιόν τρόπο θα σας γράψει η ιστορία. Το πιο πιθανό πάντως είναι να σας γράψει ως άμοιρους και μοιραίους χειροκροτητές ενός αναποτελεσματικού και ανεύθυνου Μητσοτάκη και των κακών του υπουργών όπως ο κύριος Σταϊκούρας.

ΠολιτικήΧρ. Γιαννούλης: Πολιτική επιλογή της ΝΔ η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ο φάκελος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πυροδοτεί νέες σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις

Γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις για το ζήτημα της...

Γ. Οικονόμου: “Ο κ. Τσίπρας συντάσσεται με δήθεν δικαιωματιστές και αλλότριες δυνάμεις αδιαφορώντας για την αλήθεια”

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποιεί μια...

Στην Πάρο γευμάτισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Δεκαπενταύγουστο

Στην Πάρο γευμάτισε, χτες (15.08.2022) μετά τις εκδηλώσεις για...