Χρειάστηκε ελικόπτερο για να μεταφερθούν τα 1900 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα (φωτο+video)Με ελικόπτερο μετάφερε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής τα 1.900 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

 

 

Η φυτεία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθιηκε τις πρωινές ώρες της 28ης Αυγούστου με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων- Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν τα εκριζωθέντα δενδρύλλια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, εντός χαράδρας), την υποδομή (ύδρευση από πηγή σε απόσταση -2- χλμ, με πλαστικούς σωλήνες), των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων. Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης, υπολογίζονται σε 7.000.000 ευρώ».


Τέλος, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

 

Πηγή dikaiologitika.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *