Πλαισιωμένος από μεγάλο κλιμάκιο της “Συμμαχίας Σερραίων” και έντονα συγκινημένος, καθώς υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα,

 

 

παρουσίασε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστο Μέγκλα, τις προγραμματικές θέσεις της «Συμμαχίας Σερραίων» που αφορούν το Επιμελητήριο και την επιχειρηματική κοινότητα.

 

 

 Συνοπτικά και ενδεικτικά οι προτάσεις του προγράμματος της «Συμμαχίας Σερραίων» αφορούν:


 

Την ενίσχυση των νέων επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας με δραστικές μειώσεις σε δημοτικά τέλη και οριστική απαλλαγή τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Τη δημιουργία θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας για νέες startup επιχειρήσεις με ενίσχυση του συνόλου του λειτουργικού τους κόστους.

Την υποστήριξη για την παραχώρηση του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο ΕΒΕ Σερρών για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου.

Την ένταξη του Επιμελητηρίου στην υπό σύσταση ενεργειακή κοινότητα του Δήμου και την παροχή δωρεάν ενέργειας σε ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών.

Τη διαμόρφωση του συνόλου του εμπορικού κέντρου με τρόπο ομοιόμορφο και φιλικό στους πολίτες και επισκέπτες με παράλληλη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Τη δημιουργία θεσμών για μετατροπή της πόλης των Σερρών σε πόλη προορισμού σαββατοκύριακου και για τις 52 Κυριακές του χρόνου με ιδιαίτερη βαρύτητα στον εορταστικό θεσμό του Δήμου, ο οποίος εφεξής θα γίνεται στον κέντρο της πόλης, στον άξονα Πλατεία Ελευθερίας, Μεραρχίας, Διοικητήριο.

την ενίσχυση και την υποστήριξη της ΒΙΠΕ.

Την πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Χρυσοπηγής και την ανάδειξη του Λαϊλιά.

Την πλήρη αξιοποίηση του αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Την δημιουργία από κοινού με το ΕΒΕ Σερρών υπηρεσίας εύρεσης απασχόλησης, καθώς και την ενίσχυση από τον Δήμο του γραφείου ενημέρωσης επενδυτών του ΕΒΕ Σερρών.

Τον κοινό σχεδιασμό εμπορικών, τουριστικών αποστολών – αδελφοποιήσεων – συνεργειών εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων.

Την ενίσχυση όλων των πρωτοβουλιών, δράσεων και διεκδικήσεων του ΕΒΕ Σερρών.

Την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 67