Είναι μόλις 14 ετών, όμως τα αποτελέσματα της έρευνάς της είναι τόσο σημαντικά που τιμήθηκε με το βραβείο 3M Young Scientist Challenge, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων.
 
 
Ο λόγος για την 14χρονη ινδο-αμερικανή Ανίκα Τσεμπρολού (Anika Chebrolu) από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία έκανε μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να προσφέρει μια πιθανή θεραπεία για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, η Ανίκα χρησιμοποίησε μια μεθοδολογία πυριτίου (in-silico) για να ανακαλύψει ένα μόριο μολύβδου που μπορεί επιλεκτικά να συνδεθεί με την ακίδα πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2. Αρχικά όμως, η μαθήτρια στόχευε σε μια μεθοδολογία που θα καταπολεμούσε τον ιό της γρίπης.
«Έχοντας αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο ερευνώντας πανδημίες, ιούς και ανακάλυψη φαρμάκων, ήταν τρελό να σκεφτώ ότι βίωνα κάτι τέτοιο. Λόγω της τεράστιας σοβαρότητας της πανδημίας Covid-19 και του δραστικού αντίκτυπου που είχε στον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια του μέντορά μου, άλλαξα κατεύθυνση για να στοχεύσω τον ιό SARS-CoV-2», δήλωσε η Ανίκα στο CNN.

Η 14χρονη μαθήτρια αποφάσισε να αναζητήσει πιθανές θεραπείες για ιούς αφότου έμαθε για την πανδημία της γρίπης το 1918 και ανακάλυψε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, παρά τους ετήσιους εμβολιασμούς και τα αντιγριπικά φάρμακα στην αγορά.

 
«Η Ανίκα χρησιμοποίησε την περιέργειά της για να υποβάλλει ερωτήσεις σχετικά με ένα εμβόλιο για την Covid-19», δήλωσε στο CNN η Σίντι Μος (Cindy Moss), μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. «Η δουλειά της ήταν περιεκτική, εξέτασε πολλές βάσεις δεδομένων και κατανόησε τη διαδικασία της καινοτομίας. Είναι επίσης εξαιρετικά επικοινωνιακή. Η προθυμία της να χρησιμοποιήσει το χρόνο και το ταλέντο της για να κάνει τον κόσμο καλύτερο, δίνει ελπίδες σε όλους μας».
Όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει τον εαυτό της σε λίγα χρόνια, η Άνικα απάντησε ότι θα ήθελε να κάνει ιατρική έρευνα, αλλά προς το παρόν, είναι μια φυσιολογική έφηβη και της αρέσει να βγαίνει παρέα με τους φίλους της, να ζωγραφίζει και να κάνει μαθήματα ινδικού χορού.

Πηγή ert.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 78