23.3 C
Serres

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των μεταναστών

Date:

Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, Κεντρικού Τομέα και Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης στις 18 Δεκεμβρίου και με δεδομένες τις σοβαρές, αρνητικές εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει σειρά σχετικών παρεμβάσεων.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Ηλία Χρονόπουλο και με προϊσταμένους τμημάτων.

Το βασικό πρόβλημα που ετέθη είναι αυτό της υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Επίσης, ετέθη το ζήτημα της αναγκαιότητας μονιμοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων στην υπηρεσία.

Ένα άλλο πρόβλημα αφορά το κτιριακό και τις υποδομές. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν, χαρακτηριστικά ότι με έναν τέτοιο όγκο δουλειάς έχουν οικιακό ίντερνετ που «σέρνεται».

Επισήμαναν, ακόμα, ότι η υπηρεσία «περνάει» στην ψηφιακή εποχή, όμως, όπως αναφέρθηκε, «είναι ψευδαίσθηση ότι «μετάβαση στην ψηφιακή εποχή» σημαίνει «πατάω ένα κουμπί» και εξαφανίζονται οι ουρές, αν η μετάβαση αυτή δεν συνοδεύεται από στελέχωση της υπηρεσίας».

Τονίστηκε επίσης, ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να μην στελεχώνεται η υπηρεσία με το αναγκαίο προσωπικό με δεδομένο ότι από τους 550.000-600.000 μετανάστες στην Ελλάδα, στο Δήμο Αθήνας διαμένουν πάνω από 120.000 και η συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να εξυπηρετήσει το 40%-50% όσων έχουν άδεια διαμονής.

Στη συνέχεια ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών.

Στην σύσκεψη καλωσόρισαν τον Δ. Κουτσούμπα οι Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ελλάδας και Αλέξης Δρόσος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Αττικής οι οποίοι επισήμαναν τόσο το γεγονός ότι πρώτη φορά αρχηγός κόμματος επισκέπτεται την Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, όσο και την στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων καθώς και τις πολλές παρεμβάσεις του σε ό,τι αφορά την στήριξη των μεταναστών.


Τόνισαν επίσης την αλληλεγγύη των σωματείων στους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εργαζόμενοι έθεσαν ως βασικά προβλήματα την υποστελέχωση της υπηρεσίας, την αναγκαιότητα μονιμοποίησης των 150 πανελλαδικά συμβασιούχων και το κτιριακό.

Οι μετανάστες που πήραν το λόγο, ανέδειξαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης, το οποίο έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς μπορεί να περιμένουν χρόνια για να πάρουν την άδεια διαμονής.

Όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων, η λήξη της άδειας διαμονής τους δημιουργεί πλήθος προβλημάτων, «χωρίς “χαρτιά” δεν προχωράει η ζωή μας» είπαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ενώ καταθέτουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά και το αντίστοιχο παράβολο για την απόκτηση άδειας διαμονής, η καθυστέρηση στην έκδοσή της, οδηγεί στην υπέρβαση των χρονικών ορίων, οπότε η άδεια λήγει και προκειμένου να ανανεωθεί, η διαδικασία, συνολικά, επαναλαμβάνεται εξαρχής.

Επιπλέον, έθεσαν τα ζητήματα της ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία, της εκπαίδευσης των παιδιών τους και της συμμετοχής τους στα σωματεία.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων και των μεταναστών και δεσμεύτηκε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, «όπως κάνει μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να παλεύει για την ικανοποίηση τους».

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, τονίζοντας ότι «είναι ταξικά αδέρφια των Ελλήνων εργαζομένων». Όπως είπε, «το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον, γιατί όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί, θα φέρνουν νέους πολέμους και επεμβάσεις και αυτό θα δημιουργεί προσφυγιά».

Τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΔ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των μεταναστών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος – Η διαδρομή του από το ΥΠΕΞ στον Οτσαλάν έως το «μαζί τα φάγαμε»

O Θόδωρος Πάγκαλος πέθανε στο σπίτι του, στο κέντρο...

Επίκειται συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αλβανίας για τον Φ. Μπελέρη

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ – Θέση μας είναι η προοδευτική μείωσή του

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...

Α. Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα επιβολής νέων φόρων

Ισχυρή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα