Δ. Βίτσας: Δεν θα ανεχθούμε όσους συστηματικά δηλητηριάζουν με μίσος την κοινωνία


«Δεν θα ανεχθούμε όσους προσπαθούν συστηματικά να δηλητηριάσουν με μίσος την κοινωνία μας», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που εορτάζεται σήμερα.

 

Ο κ. Βίτσας επισημαίνει ότι «είναι μια αφορμή για να επαναλάβουμε ότι καταδικάζουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα οποιαδήποτε έκφραση ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων, από όπου κι αν προέρχεται».

«Δυστυχώς, το μήνυμα αυτό παραμένει επίκαιρο», υπογραμμίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Οι πρόσφατες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες -ακόμα και σε μικρά παιδιά- δείχνουν ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία επιβιώνουν σε λανθάνουσα ή ωμή εκδοχή, ακριβώς διότι καλλιεργούνται από ορισμένα σκοτεινά κέντρα. Συχνά, αντλούν τη δύναμη και το θράσος τους από την ανοχή ή ακόμη και από την κοινωνική σιωπή».

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός, αντίδοτο και ανάχωμα «είναι η αλήθεια των λόγων μας και το ισχυρό και μαζικό μέτωπο αλληλεγγύης, ισότητας, δικαιοσύνης και ανθρωπισμού που οικοδομούμε.

Ως οργανωμένη πολιτεία, συμπληρώνει ο κ. Βίτσας, «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων και για την καταδίκη και απομόνωση της ρητορικής και των πράξεων μίσους. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαφανιστούν πλήρως και τα τελευταία αποκρουστικά υπολείμματα ιδεολογημάτων, που έφεραν μόνο καταστροφή και όλεθρο στην ανθρωπότητα. Λέμε ανοιχτά όχι στη σιωπή, όχι στα βολικά άλλοθι, όχι στις υπεκφυγές».Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *