Δείτε πώς μια δασκάλα έμαθε τους μαθητές της να πλένουν τα χέρια τους (ΦΩΤΟ)

Όλοι θυμόμαστε τους γονείς μας να μας φωνάζουν πριν το φαγητό για ν πλύνουμε τα χέρια μας, κάτι που λίγες φορές, δυστυχώς, κάναμε.

 

Κάπως έτσι παραμένει μέχρι σήμερα η κατάσταση. Για αυτό το λόγο μία δασκάλα αποφάσισε να μην μείνει στα λόγια και να δείξει έμπρακτα στα μικρά παιδιά τι συμβαίνει όταν τρώνε με βρώμικα χέρια.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

H Donna Gill, δασκάλα από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το πιο απλό, εντυπωσιακό και αηδιαστικό πείραμα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

 

Δεν παρέλειψε μάλιστα να το βγάλει φωτογραφία για να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, συγκεντρώνοντας πάνω από 48.000 likes. 

«Σε όλους τους φίλους και συναδέλφους, αυτό είναι το πιο αηδιαστικό και ταυτόχρονα κουλ πείραμα. Το έκανα καθώς δίδασκα για τα μικρόβια και πόσο εύκολα αυτά εξαπλώνονται. Παίρνεις τρεις φέτες ψωμί. Τις δείχνεις σε όλα τα παιδιά και ξεκινάς να τις βάζεις κάθε μια σε ένα ξεχωριστό διάφανο σακουλάκι για τρόφιμα», γράφει στην ανάρτησή της περιγράφοντας τη διαδικασία.

 

«Την πρώτη την πιάνεις με ένα γάντι και τη βάζεις μέσα γράφοντας απ’ έξω την ένδειξη ‘Ελεγχόμενο’. Στη συνέχεια πλένεις τα χέρια σου και βάζεις και τη δεύτερη φέτα μέσα σε ένα σακουλάκι με την ένδειξη ‘Καθαρό’. Τέλος, παίρνεις την τρίτη φέτα και τη δίνεις σε κάθε παιδί στην τάξη για να την πιάσει και τη βάζεις σε ένα τρίτο σακουλάκι με την ένδειξη ‘Βρώμικο’», συνεχίζει.

 

«Παρατήρησε πώς θα αλλάξει το ψωμί με την πάροδο των ημερών εξαιτίας των μικροβίων. Ο καλύτερος τρόπος να διδάξεις τη σημασία του να πλένει κανείς τα χέρια του πριν φάει!», καταλήγει η δασκάλα.

 

Δείτε τη δημοσίευση:

 

 

 

 

[thestival.gr]

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *