19.6 C
Serres

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ…” Πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Εύας Καϊλή – Όλα όσα είπε στην El Mundo

Date:

Για τις πρώτες ώρες της σύλληψής της, αλλά και για όσα ακολούθησαν, μίλησε, για πρώτη φορά, στην κάμερα της El Mundo, η Εύα Καϊλή, πρωταγωνίστρια του σκανδάλου QatarGate.

Η Εύα Καϊλή, η οποία είχε ήδη μιλήσει στη γαλλική «Liberation» και την ιταλική «Corriere de la Serra», αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις δοσοληψίες Παντσέρι και την εμπλοκή του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στο μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι ότι ξύπνησα, είχα κάποιες δουλειές να κάνω και τότε είδα αστυνομία στο γκαράζ. Μου είπαν ότι συνελήφθη ο άνδρας μου, πήραν το αυτοκίνητό του και υπέθεσα ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα. Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν μπορούσα να διαβάσω τον φάκελο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε με τον σύζυγό μου. Ήμουν έτοιμη να τρελαθώ».

H Eύα Καϊλή, μιλώντας για πρώτη φορά στην κάμερα τoυ ισπανικού ομίλου ΜΜΕ, «El Μundo», εξιστορεί τα δραματικά γεγονότα που βίωσε.

«Δεν μπορούσα να μιλήσω με κανέναν»

«Τις πρώτες μέρες κλείδωσαν το διαμέρισμα, δεν ενδιαφέρθηκαν για το πού ήταν το μωρό και δε (με άφηναν) να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Δεν είναι παρανοϊκό; Δε μου εξηγούσαν τίποτα την πρώτη μέρα, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με δικηγόρο, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν».

Τότε, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η αστυνομία ερευνά υπόθεση που αφορά τον Αντόνιο Παντσέρι, στενού συνεργάτη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και «εγκεφάλου» του κυκλώματος του σκανδάλου δωροδοκίας Qatar Gate.

Υποστήριξε ότι εκείνη δεν γνώριζε ότι η τσάντα που βρέθηκε στο σπίτι της είχε χρήματα από παράνομες συναλλαγές.


«Υπήρχε μία τσάντα για τον Παντσέρι εδώ, αλλά δεν ψαχουλεύω τα πράγματα του άνδρα μου».

Αιχμές κατά των Αρχών

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άφησε για πρώτη φορά σοβαρές αιχμές εναντίον των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών.

«Δύο μέρες αργότερα μίλησα με τον δικαστή και ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί οι ερωτήσεις είχαν σχέση με τη δουλειά μου στην πολιτική».

Η σύλληψή της ενδεχομένως να οφείλεται, όπως είπε, στις πρωτοβουλίες της σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης, που είχαν εγκατασταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να ελέγχουν τους ευρωβουλευτές.

«Όποιος χρησιμοποιούσε το λογισμικό για να παρακολουθεί τα κινητά των ευρωβουλευτών, τον ενόχλησε (η πρωτοβουλία μου) και αυτό προκάλεσε ανησυχία στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών διαφορετικών κρατών της Ευρώπης. Πρόκειται για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Είναι πολύ ανησυχητικό για τον ναό της δημοκρατίας. Πρέπει να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πρόκειται για την τρίτη συνέντευξη της Εύας Καϊλή, πρώτη τηλεοπτική, μετά από εκείνη στην ιταλική «Corriere de la Serra», στην οποία υποστήριξε ότι τιμωρήθηκε, με την παράταση της παραμονής της στις φυλακές, επειδή δεν κατονόμασε σημαντικά ονόματα στις βελγικές Αρχές.

Πολιτική“Δεν θα ξεχάσω ποτέ…” Πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Εύας Καϊλή – Όλα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Π. Μαρινάκης: Γίνεται πράξη η αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών – Η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό

«Πράγματι, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης ουδέποτε έχει συναντηθεί με αξιωματούχο της εταιρείας Huawei

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διέψευσε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα