Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα κατοικίδια μολύνονται από τον κορονοϊό (video)

Το τελευταίο διάστημα γίνετε λόγος για το αν τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν το ιό ή όχι και απασχολεί πολλούς που έχουν ζώα συντροφιάς στο σπίτι τους.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ότι επί του παρόντος

 

Κεντρικο

δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κατοικίδια κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό. Άλλωστε οι κορονοϊοί παρατηρούνται σε πολλά είδη ζώων και κανένας από αυτούς δε μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Mε τα σημερινά δεδομένα τα ζώα δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενές επιβίωσης του SARS-COV-2, ούτε νοσούν από αυτό και οι άνθρωποι είναι απόλυτα ασφαλείς όταν χειρίζονται δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα αρκεί να τηρούν τα βασικά μέτρα υγιεινής, όπως π.χ. το πλύσιμο των χεριών πριν και αφού αγγίξουν ζώα, το φαγητό τους ή αντικείμενα της ατομικής υγιεινής τους».

οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα πρέπει να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με άγνωστα ζώα και πάντα να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επαφή τους με ζώα. Αν οι ιδιοκτήτες νοσήσουν με SARS-COV-2, θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή με τα κατοικίδιά τους, όπως το να τα χαϊδεύουν, να τα αγκαλιάζουν, να τα αφήνουν να τους φιλούν ή να τους γλείφουν, να μοιράζονται το ίδιο φαγητό. Αν πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσουν το κατοικίδιό τους ή να έρθουν σε επαφή με ζώα όσο είναι άρρωστοι, θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επαφή μαζί τους και να φορούν μάσκα.

Και καθώς πλησιάζουμε προς την εποχή που η θερμοκρασία θα ανεβαίνει καλό είναι οι κηδεμόνες τους να προστατεύσουν στο μέτρο που μπορούν για την αποπαρασίτωση τους. 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *