Στην πλατεία Κρονίου συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης των Σερρών στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, πως δεν δέχονται την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

 

Οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων ζητούν να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη -όπως τη χαρακτηρίζουν- τροπολογία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία των διευθύνσεων εκπαίδευσης πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Σερρών. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αρνούνται να εφαρμόσουν την τρολογία για τις κάμερες που θέλει τις αίθουσες “big brother” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

 

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και την αντικατάσταση της με την συνέχιση της ασύγχρονης εκπαίδευσης για τους μαθητές που δεν είναι δυνατή παρουσία τους μέσα στην τάξη προτείνει ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών και τονίζει ότι: “εν μέσω πανδημίας, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης και όχι να δημιουργήσουμε καινούρια”


 

 

Views: 22