«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε ένα τεράστιο υπερόπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το εμβόλιο»

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την επιστροφή μαθητών και φοιτητών στη δια ζώσης εκπαίδευση που όπως τόνισε αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 την Παρασκευή (16/7) η υπουργός τόνισε μέσα στον Αύγουστο θα συζητηθεί έντονα το θέμα του περαιτέρω εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που σήμερα φτάνει στο 75 % και μετά θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες αν θα ληφθεί απόφαση να γίνει υποχρεωτικός.

«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε ένα τεράστιο υπερόπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το εμβόλιο» διαμήνυσε προσθέτοντας πως από χτες δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά 15-17 ετών να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα και στα ΑΕΙ για τους φοιτητές
Όπως είπε η υπουργός Παιδείας συζητείται τι θα γίνει και με τους φοιτητές και ένα από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές.

«Έχουμε ήδη ζητήσει από τους πρυτάνεις να μας δώσουν χαρτογράφηση των κάμπους για να υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό, είναι ένα μοναδικό δώρο που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα στην εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι φοιτητές που δεν θα κάνουν το εμβόλιο


«Αύριο θα έχουμε συνάντηση με του πρυτάνεις, εκεί θα εξεταστούν οι τρόποι για τη δια ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών. Δεν είναι επιλογή μας οι ανεμβολιαστοί φοιτητές να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης» -είπε-αλλά να προσέρχονται στην διδασκαλία με rapid test ή μοριακά και όχι self tests

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως είναι σημαντικό ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μαθητών άνω των 15 ετών και συζητείται να αρχίσει ο εμβολιασμός και για τους μαθητές από 12 ετών.

Πηγή newsbeast.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 164