Το τατουάζ, οι κάμερες ασφαλείας, οι φρικιαστικές εικόνες στο σπίτι στους Πεύκους και η σύλληψη των δραστών ήταν όλα όσα αναλύθηκαν στη δίωρη κατάθεση του Θωμά Ζόβα, επικεφαλή των λιμενικών, προκαλώντας σοκ με αυτά που είπε.

 

«Όταν είδα το τατουάζ έψαχνα να βρω τον ταουατζή που το έκανε. Τον εντόπισα και μου είπε ότι ξέρει ότι τη λένε Ελένη Τοπαλούδη και ότι είναι φοιτήτρια .Έτσι φθάσαμε και στο σπίτι της», ανέφερε ο Διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού στην κατάθεσή του.

Η κάμερα ασφάλειας που βρίσκεται έξω από το σπίτι της Ελένης ήταν αυτή που τους οδήγησε, όπως εξήγησε ο ίδιος στο δικαστήριο, στην ταυτότητα του πρώτου κατηγορούμενου, του 20χρονου Αλβανού.

Εκείνος τους μίλησε για το σπίτι στους Πεύκους, αλλά τους είπε και για τον 22χρονο Έλληνα. «Αν η μητέρα είναι μέσα στην αίθουσα δεν θα ήθελα να πω τι έγινε σε εκείνο το σπίτι. Το κορίτσι πάλεψε για να γλιτώσει».

«Την χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω. Είχε παντού αίματα. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Τη χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν», δήλωσε ο Θωμάς Ζόβας, Διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, στην συγκλονιστική κατάθεσή του.

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού ήταν σαφής στην κατάθεσή του, καθώς υποστήριξε πως και οι δύο νεαροί την πέταξαν στο γκρεμό. Σήκωσε, μάλιστα, αστυνομικό για να καταλάβουν δικαστές και ένορκοι ότι ένα άτομο δεν μπορούσε να τη μεταφέρει από το αυτοκίνητο και να τη ρίξει στη θάλασσα.

Εκεί, ο Αλβανός κατηγορούμενος αντέδρασε, σηκώθηκε από την καρέκλα του και αρνήθηκε κατηγορηματικά την πράξη αυτή.

Πάντως, ο ιατροδικαστής Λέων Γρηγόρης, δήλωσε πως είναι λογικό να χρειαστούν δυο άτομα για να πετάξουν το πτώμα σε μακρινή απόσταση.


Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη άκουγε δακρυσμένος την συγκλονιστική περιγραφή του ανθρώπου που συνέλαβε τους νεαρούς που του στέρησαν το παιδί του. Ζούσε λεπτό προς λεπτό τα όσα μαρτυρικά έζησε στα χέρια τους.

 

Views: 11