18.6 C
Serres

Δίκη Τοπαλούδη: Το ξέσπασμα της μάνας- “Δικαίωση, αλλά θα είμαστε ψυχικά νεκροί”

Date:

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, με την απόφαση να γίνεται δεκτή με συνθήματα κατά των γυναικοκτονιών και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών από τους συγκεντρωμένους έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

 

Ξέσπασε και η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης, συγκλόνισε ο πατέρας της.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη χωρίς να αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό. Επεβλήθη ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα.

 

Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης έπεσε εν μέσω συνθημάτων με κυρίαρχο το “Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη” το οποίο φώναξε κλαίγοντας και με σφιγμένη την γροθιά της, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς αποχωρούσε από το δικαστήριο υποβασταζόμενη.

 

της Ελένης Τοπαλούδη
Δικαίωση για την οικόγενεια Τοπαλούδη -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

Η οικογένεια της φοιτήτριας, σύμφωνα με δήλωση του πατέρα της, Γιάννη Τοπαλούδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση, που τους έκανε να αισθανθούν “μία στιγμιαία ψυχική ανακούφιση”.

 

 

O μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Το ξέσπασμα της μητέρας μετά την απόφαση του δικαστηρίου -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

Όπως ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης, “ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη, ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη. Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάναμε προς το τέλος, να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς, παρα-υπουργούς … εμείς είμαστε μακριά από κόμματα”

 

 

O μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη 3
Τέλος στην πολύκροτη δίκη μετά από 4 μήνες -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

 

Συντετριμμένη η μητέρα της Ελένης μετά την καταδίκη

H μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, βγήκε από τη δικαστική αίθουσα δικαιωμένη, ωστόσο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του πρακτορείου Intime News, ήταν συγκλονισμένη και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά.

 

τοπαλουδη μητερα
Η άτυχη μάνα έπεσε στην αγκαλιά όσων ήταν δίπλα της όλο αυτό το διάστημα -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

 

Βγαίνοντας από την αίθουσα, πήγε προς τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ελένης, ενώ στη συνέχεια γύρισε πίσω και δικά της πρόσωπα την πήραν αγκαλιά.

 

Το ξέσπασμα κατά των κατηγορουμένων

Νωρίτερα, η μητέρα της Τοπαλούδη είχε ξεσπάσει κατά του 23χρονου Ροδίτη, ο οποίος είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.


«Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου, ποιο ελαφρυντικό; Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου», φώναζε η άτυχη γυναίκα. «Η ζωή μου καταστράφηκε. Πού είναι οι άντρες με μπέσα», έλεγε.

Η κ. Τοπαλούδη αποχώρησε οργισμένη από τη δικαστική αίθουσα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Εφετείου, όταν άκουσε τον συνήγορο του 23χρονου να λέει «μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στην ζωή». Η γυναίκα άρχισε να κλαίει και να φωνάζει πως το παιδί της δεν γυρνάει πίσω, καταχειροκροτούμενη από πολλούς που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα.

Η άτυχη μάνα έπεσε στην αγκαλιά όσων ήταν δίπλα της όλο αυτό το διάστημα -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

Ερευνα κατά ιδιώτη ψυχίατρου θα ζητήσει το δικαστήριο

Την διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα ζητήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διαβιβάσει την δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, με την εντολή να διερευνηθεί ο ρόλος ιδιώτη ψυχιάτρου που φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, αλλά και ο ρόλος προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του στην επίμαχη συνταγογράφηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αυτή, έκανε δεκτή εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέως, που είχε ζητήσει να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος γιατρός και ο πατέρας του κατηγορούμενου, θεωρώντας, όπως ανέφερε στην αγόρευσή της, ότι επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο, ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

 

της Ελένης Τοπαλούδη
O πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

 

Δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση κατά το σκέλος που αφορούσε την έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, αλλά και της αδελφής του – αλβανικής καταγωγής – έτερου καταδικασθέντος για τη δολοφονία.

 

της Ελένης Τοπαλούδη1
Δικαίωση για την οικόγενεια Τοπαλούδη -Φωτογραφία: Intime/Δημήτρης Καπάνταης

Σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί η Πολιτική Αγωγή, σύμφωνα με τον συνήγορο Αλέξη Κούγια, ο οποίος προανήγγειλε με δήλωσή του, ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών. Δήλωσε επίσης, ότι θα μηνύσει και δύο ψυχιάτρους για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.

«Ενοχοι οι κατηγορούμενοι, δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε η εισαγγελέας

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας και έκλεισε την αγόρευση της, ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

 

diki topaloudi 1

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

«Ένας εγκληματίας μπορεί μα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια, η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να την φάνε τα ψάρια» τόνισε.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δύο κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται πως οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕλλάδαΔίκη Τοπαλούδη: Το ξέσπασμα της μάνας- "Δικαίωση, αλλά θα είμαστε ψυχικά νεκροί"

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαΐου

Στις 26 Μαΐου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι του...

Μωβ μέδουσα: Σε έξαρση το καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες- Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει

Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη...

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Παύλου

Μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης ο Οικουμενικός...

Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που απήχθη στην Κηφισιά-Τι δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα του

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η απαγωγή του 6χρονου...