19.7 C
Serres

Δημήτρης Αναστασιάδης: Αύριο στην Τερπνή η κηδεία του μεγάλου ευεργέτη

Date:

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο ιδρυτής της FIBRAN και μεγάλος ευεργέτης Δημήτριος Αναστασιάδης σε ηλικία 79 ετών.

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην Τερπνή στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών,Να σημειώσουμε ότι την κατασκευή του ναού την χρηματοδότησε ο εκλιπών

 

Ο Δημήτρης Αναστασιάδης υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες, που, όμως, ποτέ δεν λησμόνησε τη γενέτειρά του, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής, παρουσιάζοντας, παράλληλα, πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Έχει προσφέρει δωρεές σε σχολεία, χρηματοδότησε την ανέγερση ιερού ναού στην Τερπνή καθώς και δημιούργησε το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων «Αλκμήνη».

Για την προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Άρχοντα Χαρτουλάριου». Και η μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση της προσφοράς του ήταν η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα εγκαίνια του ιερού ναού Τριών Ιεραρχών, που ανήγειρε στην Τερπνή.

Άνθρωπος δραστήριος και οραματιστής αλλά και βαθιά θρησκευόμενος. Παρά τις πολλές επιχειρηματικές του δραστηριότητες θεωρούσε την οικογένειά του ως το μεγαλύτερο δημιούργημά του.
Ο Δημήτρης Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1940 στην Δάφνη Σερρών από γονείς πρόσφυγες ερχόμενους από την Μικρά Ασία. Μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών συνέχισε την εκπαίδευση του στην Τεχνική Σχολή Καστοριάς.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκινάει από το 1959, όταν σε ηλικία 19 ετών στρέφεται στην εμπορία μονωτικών υλικών, αντικείμενο πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη.

Το 1974 ιδρύει την εταιρία FIBRAN με αρχική δραστηριότητα την εφαρμογή προκατασκευών. Αρχικά με έδρα την Θεσσαλονίκη και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τερπνή Σερρών αναλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών έργων στην Σαουδική Αραβία συνεργαζόμενος με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της Ευρώπης.

Στην συνέχεια επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Ελλάδα με κατασκευές οικισμών, κλειστών γυμναστηρίων και σχολείων. Το 1994, περίοδος κατά την οποία στην Ελλάδα απουσίαζαν οι Έλληνες παραγωγοί μονωτικών υλικών, εκτός των βιοτεχνιών διογκωμένης πολυστερίνης (φελιζόλ) ο Δημήτριος Αναστασιάδης ολοκληρώνει μία υπερσύγχρονη επένδυση στην Τερπνή για την παραγωγή εξηλασμένης πολυστερίνης, του πλέον αποτελεσματικού θερμομονωτικού υλικού.

Μετά την υλοποίηση και του δεύτερου μέρους του επενδυτικού σχεδίου το 1997 το εργοστάσιο της FIBRAN συγκαταλέγεται πλέον στα 5 πρώτα της Ευρώπης από άποψη παραγωγικής δυναμικότητας. Το δίκτυο διανομής επεκτείνεται συνεχώς και οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας καλύπτουν 17 ακόμη χώρες εκτός Ελλάδος. Το 2000, ξεκινάει νέα επένδυση με καινούριο εργοστάσιο παραγωγής ορυκτοβάμβακα η οποία και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2002.

Βασικός στόχος του Δημητρίου Αναστασιάδη ήταν η συνεχής ανάπτυξη της FIBRAN όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων σε 2 τουλάχιστον χώρες την επόμενη διετία.

Είναι παντρεμένος με την Αλκμήνη Αναστασιάδου, έχει 4 παιδιά από τα οποία τα 3 εργάζονται στην επιχείρηση.

 

 

με πληροφορίες από την εφημερίδα Πρόοδος

ΕλλάδαΔημήτρης Αναστασιάδης: Αύριο στην Τερπνή η κηδεία του μεγάλου ευεργέτη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στρατόπεδο Σελιμιέ: Μαρτυρίες απογόνων δεύτερης και τρίτης προσφυγικής γενιάς

«Κόλαση παιδί μου, εμείς την κόλαση εδώ την είδαμε,...

Το πανεπιστήμιο Αθηνών «φέρνει» το διάστημα κοντά μας

Πώς σχεδιάζεται και πώς υλοποιείται μια διαστημική αποστολή; Πώς...

Καβάλα: Μεγάλη φωτιά στο Grand Μασούτη στη Ραψάνη (φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται περιστατικό φωτιάς στο Grand Μασούτη, η...

Στον όμιλο Grimaldi το 67% του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

"Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:
Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα