13.6 C
Serres

Δήμος Σερρών: Ηλιακά παγκάκια για να φορτίζουμε τα κινητά στην Πλατεία Ελευθερίας -φωτο

Date:

Με ποικίλες δράσεις για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τον δημόσιο χώρο γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022.

Για δύο ώρες από τις 10:30 έως τις 12:30 πραγματοποιήθηκε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Δημ. Φλωριά και της Κων.Καραμανλή με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.

Δήμος Σερρών: Ηλιακά παγκάκια για να φορτίζουμε τα κινητά στην Πλατεία Ελευθερίας -φωτο

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργο Νυχτοπάτη τα δύο νέα έξυπνα ηλιακά καθιστικά, που τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο της δράσης μικρής κλίμακας του προγράμματος space4people. 

Δήμος Σερρών: Ηλιακά παγκάκια για να φορτίζουμε τα κινητά στην Πλατεία Ελευθερίας -φωτο

«Τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια και δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών, ενώ μέσω της λειτουργίας του WiFi hotspot αλλά και μέσω της διασύνδεσης με πλατφόρμα Social WiFi μπορεί να αποτελέσει ένα ένα σημαντικό μέσο προβολής – προώθησης – επικοινωνίας των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Είναι μία από τις πρώτες δράσεις που υλοποιούμε για την έξυπνη κινητικότητα στον Δήμο Σερρών, καθώς θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η τοποθέτηση και άλλων πέντε μεγαλύτερων έξυπνων καθισμάτων σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη των Σερρών», τόνισε ο κ.Νυχτοπάτης. 

Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συνοδεύτηκε από ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας στην οδό Κων.Καραμανλή.

Δήμος Σερρών: Ηλιακά παγκάκια για να φορτίζουμε τα κινητά στην Πλατεία Ελευθερίας -φωτο

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές του Συγκροτήματος Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του 26oυ Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Κολλεγίου, καθώς και ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα, η Τροχαία Σερρών, το Αστικό ΚΤΕΛ, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Ανάδοχος του έργου space4people (EUROTEC SA).

Στις δράσεις της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο συμμετείχαν και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατάδα στον νέο ποδηλατόδρομο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και έφθασαν μέχρι τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elpida Resort & Spa», όπου έλαβαν μέρος σε αγώνες δεξιοτεχνίας και ταχύτητας.


Δήμος Σερρών: Ηλιακά παγκάκια για να φορτίζουμε τα κινητά στην Πλατεία Ελευθερίας -φωτο

Σέρρες: Tοποθέτηση δύο  έξυπνων ηλικιακών καθιστικών(Παγκάκια) στην πλατεία  Ελευθερίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος space4people, η ομάδα έργου του Δήμου Σερρών, μετά από διαβουλευτικές διαδικασίες και σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς οργάνωσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας Δράσης Μικρής Κλίμακας για την πόλη των Σερρών.
Η δράση αυτή είναι μια πιλοτική εφαρμογή και περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο (2) έξυπνων ηλικιακών καθιστικών(Παγκάκια), στην πλατεία Ελευθερίας, ανάμεσα στα ήδη υφιστάμενα καθιστικά.
Τα οφέλη για τον δημόσιο χώρο και τους χρήστες είναι σημαντικά, καθώς το έξυπνο ηλιακό καθιστικό, μέσω της λειτουργίας του WiFi hotspot αλλά και πολύ περισσότερο μέσω της διασύνδεσης με πλατφόρμα Social WiFi, μπορεί να αποτελέσει, πέρα από ένα σύστημα εξυπηρέτησης, ένα σημαντικό μέσο προβολής – προώθησης – επικοινωνίας των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Δήμου.
Το ασύρματο Social WiFi είναι ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας όπως αεροδρόμια, σταθμοί μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά χρησιμοποιείται ευρέως πλέον, και από επιχειρήσεις όπως καφέ, εστιατόρια, παιδότοπους, κομμωτήρια, γυμναστήρια, μουσικές σκηνές κ.ά όπου δηλαδή υπάρχει η ανάγκη επικοινωνίας αλλά και προβολής των υπηρεσιών του παρόχου.
Πέρα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον χρήστη, το Social WiFi αποτελεί πλέον και ένα μέσο προβολής και επικοινωνίας δημόσιων υπηρεσιών αλλά και συλλογής δεδομένων, μετρήσεων επισκεπτών, real time analytics κλπ.
Ως αποτέλεσμα της διάδοσης των έξυπνων στοιχείων αστικού εξοπλισμού σε πολλές πόλεις, οι παραπάνω λειτουργίες που μέχρι πρότινος φαίνονταν συμβατές με δημόσιους χώρους όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς, πλέον μπορούν να γίνουν κατανοητές και στους ανοικτούς δημόσιους χώρους, δρόμους και πλατείες μιας πόλης, δίνοντας στους δήμους την ευκαιρία να προβάλλουν επικοινωνιακό υλικό προς πολίτες και επισκέπτες αλλά και να συλλέξουν χρήσιμα real time δεδομένα.ΕλλάδαΣέρρεςΔήμος Σερρών: Ηλιακά παγκάκια για να φορτίζουμε τα κινητά στην Πλατεία Ελευθερίας...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

SEREXPO-Με επιτυχία το 2ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας ΑGROSERRES -video

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας ΑGROSERRES...

SEREXPO: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το περίπτερο του Δήμου Εμμ. Παππά και του ΣΕΑΝ -video

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Serexpo προκαλούν τόσο το περίπτερο του...

SEREXPO: Λαμπερά και φαντασμαγορικά τα εγκαίνια -video

Με εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό τρόπο εγκαινιάστηκε η SEREXPO 2022...

Μοίρασε τη δημοσίευση:
Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα