Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Σερρών, μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, διοργάνωσε το πρωί της Πέμπτης  δράση ευαισθητοποίησης- με την συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών και των εθελοντών ερασιτεχνών φωτογράφων- μελών του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου Σερρών- στον πεζόδρομο  έξω από το ΔΗΠΕΘΕ . Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Σερρών βρίσκονταν  εκεί και ενημέρωναν τους διερχόμενους πολίτες.

Ο Δήμος Σερρών, μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, διοργάνωσε το πρωί της Πέμπτης  δράση ευαισθητοποίησης- Street work που  περιλάμβανε  ενημέρωση, μουσική και έκθεση φωτογραφίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε  με την συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών και των εθελοντών ερασιτεχνών φωτογράφων- μελών του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου Σερρών- 

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Σερρών βρίσκονταν  μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» (ΔΗΠΕΘΕ Σερρών), όπου  ενημέρωναν  διερχόμενους  για το ζήτημα της έμφυλης βίας και τις υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο. Τη δράση αυτή πλαισίωναν  μουσικά μαθητές και μαθήτριες  του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών.


Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε  και η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η επιζώσα στο φακό», στην οποία έξι Σερραίοι ερασιτέχνες φωτογράφοι προσέγγισαν με τη δική τους ματιά, μέσα από το φωτογραφικό τους φακό, το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η έκθεση φωτογραφίας θα βρίσκεται στον πεζόδρομο μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, ώρες 11.00- 13.30.

«Σήμερα είναι μέρα αφύπνισης και επαγρύπνησης για όλους μας. 

Το 35% των γυναικών παγκοσμίως βιώνει βία είτε λεκτική είτε ψυχολογική είτε σωματική, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. 


«Ο Δήμος Σερρών μέσω της συνεχούς λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών μεριμνά για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των έμφυλων διακρίσεων, καθώς και για την προώθηση της ισότητας των φύλων. 


Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, που βρίσκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες που αναζητούν υποστήριξη», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης. 

Ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε τιμητική πλακέτα στη Μαρία Μεντίζη, υπεύθυνη καθηγήτρια από το Μουσικό Σχολείο, το οποίο στηρίζει τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Επίσης, παρέδωσε ευχαριστήριες επιστολές στους εθελοντές ερασιτέχνες φωτογράφους- μέλη του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου Σερρών- Χριστίνα Λαμβδά, Ευστράτιο Γλάβα, Θώμη Καλημέρη, Χριστίνα Γρηγοροπούλου, Γιώργο Καρατζόγλου και Σέργιο Τουχικιάν.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών λειτουργεί από το 2013 στην οδό Ίωνος Δραγούμη 10 και υποστηρίζει γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία και διάκριση. 

Τα στελέχη της υπηρεσίας είναι εδώ για να ακούσουν τη μοναδική ιστορία κάθε γυναίκας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με απόλυτη εχεμύθεια και ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση στήριξης, μέσω της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης και της νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής. Μέσα από αυτήν η κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται με ισοτιμία, με εστίαση στη δική της δύναμη, ώστε να πάρει εκείνη τις δικές της αποφάσεις. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη στη βία. 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 43