5.8 C
Serres

Δωρεάν ποδήλατα στους Σερραίους και στους επισκέπτες της πόλης στους πέντε σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων

Date:

Με στόχο την εξοικείωση των δημοτών στις ποδηλατικές διαδρομές θα εγκατασταθούν πέντε σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Σερρών.

 

“Με στόχο την εξοικείωση των δημοτών με το ποδήλατο και τις ποδηλατικές διαδρομές, τη μείωση της χρήσης ΙΧ, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Σερρών θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων προϋπολογισμού 103.316,80ευρώ.”

 

Με αυτήν τη φράση ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γκότση Ηλία, για να ενημερωθούν οι Σερραίοι πολίτες σχετικά με την εγκατάσταση σταθμών κοινοχρήστων ποδηλάτων στο Δήμο Σερρών.

Το σύστημα που θα εγκατασταθεί, διευκρίνισε ο κ. Αγγελίδης, περιλαμβάνει πέντε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων στα εξής σημεία: στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κεντρικό πάρκο, στο ΤΕΙ, στην αρχή της οδού Εξοχών και στο τέρμα της οδού Εξοχών.

Μέσω του συστήματος αυτού κοινοχρήστων ποδηλάτων, επεσήμανε ο Δήμαρχος, πέραν των πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν στην αρχή, θα είναι επίσης εύκολη η πρόσβαση για τους επισκέπτες σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το κεντρικό πάρκο και η κοιλάδα και θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται μέσα στην πόλη με ποδήλατα που θα μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν από πέντε συνολικά σταθμούς.

 

Ο αντιδήμαρχος έργων Γκότσης Ηλίας αναφερόμενος στο ιστορικό ένταξης και χρηματοδότησης του έργου “ εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων”,είπε τα εξής:

 

“Στις 05 Ιουλίου 2017 ο Δήμος Σερρών εγκρίθηκε στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.

Με την 416/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ο Δήμος Σερρών υπέβαλλε πρόταση για να υλοποιηθεί το έργο “εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων” μέσω του προγράμματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.Στις 05 Νοεμβρίου 2018 το έργο “εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων” εντάχθηκε με προϋπολογισμό 103,316,80ευρώ στον άξονα προτεραιότητας “Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς” στα πλαίσια της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.

 

Τι είναι τα συστήματα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων

 

Τα συστήματα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής διεθνώς και αποτελούν μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό.

 

Πρόκειται για συστήματα όπου μια ομάδα ποδηλάτων είναι διαθέσιμη προς χρήση από μια κοινότητα χρηστών που αποτελείται από άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες των ποδηλάτων. Οι λόγοι υιοθέτησης συστημάτων αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων είναι πολλοί και προφανείς. Αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για την μείωση των ρύπων στην πόλη και την βελτίωση της υγείας των χρηστών.

 

Το σύστημα διάθεσης ποδηλάτων θα επιτρέπει την αυτόματη διάθεση ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ποδήλατα δημόσιας χρήσης, συμβατικά, ηλεκτρικά και για ΑΜΕΑ, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας είτε σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων, είτε σε κάποια από τις ζώνες στάθμευσης.

 

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ποδηλάτων θα επιτρέψει στον Δήμο να προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο που θα συμβάλει στην μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην βελτίωση της υγείας των πολιτών.

 

 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΔωρεάν ποδήλατα στους Σερραίους και στους επισκέπτες της πόλης στους πέντε σταθμοί...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης χτυπάει στον Βόλο στο ετήσιο συνέδριο ΚΕΔΕ- video

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στο Βόλο οι τριήμερες...

«Άρωμα» Χόλυγουντ στη Θεσσαλονίκη- Αυτές είναι οι δύο νέες παραγωγές που θα γυριστούν στην πόλη

Δύο νέες κινηματογραφικές ταινίες του Hollywood, με γυρίσματα στη...

Απόστολος Τζιτζικώστας από Σέρρες: “Ήταν μια προκλητική ενέργεια η στάση των Τούρκων”- video

Για την προκλητική ενέργεια των Τούρκων και την απαγόρευση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα