Δράμα: Παρίσταναν τους γιατρούς και κρατούσαν λογιστικά βιβλία με τη… λεία τους

Από την αστυνομία στη Δράμα λοιπόν, εξιχνιάστηκαν όπως ανακοινώθηκε δύο απάτες και πέντε απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

 

Είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση απατών δια της μεθόδου των τηλεφωνημάτων του τρόμου σε ανύποπτους πολίτες, εμφανίζονταν σαν γιατροί-χειρουργοί και κρατούσαν… λογιστικά βιβλία εισπράξεων από τα θύματα!

Μέσα στις ιδιόγραφες σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή μιας 38χρονης “γιατρίνας”, μέλους της οργάνωσης που έψαχναν για απάτη στη Δράμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είδαν ότι είχε διαπράξει η οργάνωση κι άλλη απάτη με λεία 10.000 ευρώ σε βάρος γυναίκας στην Ξάνθη.

Από την αστυνομία στη Δράμα λοιπόν, εξιχνιάστηκαν όπως ανακοινώθηκε δύο απάτες και πέντε απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και στην Ξάνθη. Όλα ξεκίνησαν, όταν 38χρονη αλλοδαπή, μέλος της σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, έφθασε στο σπίτι της 94χρονης να πάρει τα χρήματα δήθεν για την εγχείριση της εγγονής της!

Συνελήφθη γρήγοραΌταν οι συγγενείς της ηλικιωμένης αντελήφθησαν την απάτη, ειδοποίησαν την αστυνομία και μετά από κινητοποίηση εντοπίστηκε και συνελήφθη η 38χρονη με τα χρήματα στην κατοχή της. Η γυναίκα μετείχε σε σπείρα, της οποίας ένας άνδρας, που φέρεται και αρχηγός, παρουσιαζόταν τηλεφωνικά ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Παρέδωσε 19.000 ευρώ
Σε μία περίπτωση, οι δράστες, κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 94χρονη, πείθοντάς την να παραδώσει στην 38χρονη “γιατρίνα”, η οποία μετέβη στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ!

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, στην Ξάνθη, είχαν καταφέρει, με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν μία 81χρονη ημεδαπή, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Από την κατοχή της 38χρονης κατασχέθηκαν επιπλέον ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, ένα ημερολόγιο και ένα τετράδιο με σημειώσεις.

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

πηγή : alphafreepress.gr

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *