Δρομέας: Η εταιρεία από τις Σέρρες που επιπλώνει από το Γερμανικό Στρατό μέχρι τις Φιλιππίνες

Νέα σύμβαση υπέγραψε η σερραϊκή βιομηχανία Παπαπαναγιώτου ΑΒΕΕΑ –Δρομέας, με τη Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Στρατού.

 

Αυτή τη φορά, η σύμβαση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, προβλέπει την παραγωγή 60.000 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων, τα οποία θα παραδοθούν στο Γερμανικό Στρατό το Φεβρουάριο του 2020, μαζί με τα ειδικά ερμάρια, αξίας 5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατασκευαστούν βάσει προηγούμενης σύμβασης, που υπογράφηκε, μεταξύ των δύο πλευρών, το Νοέμβριο του 2019.

Για την εταιρεία, και τον πρόεδρο – διευθύνοντα σύμβουλό της, Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, αποτελεί μια ακόμα πετυχημένη συμφωνία με διεθνή αντίκτυπο, που αποδεικνύει ότι η χιλιομετρική απόσταση, δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη.

Από τα τροχόσπιτα στα γραφεία

Η ιστορία της Δρομέας ξεκίνησε το 1979, κατασκευάζοντας αρχικά τροχόσπιτα, έως ότου ο ιδρυτής της Θ. Παπαπαναγιώτου διαπίστωσε, ότι η παραγωγή τροχόσπιτων δεν είχε μέλλον.

Την περίοδο 1985-1987, η εταιρεία, με έδρα στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, πραγματοποίησε νέα επένδυση σε κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ από το 1987 το εργοστάσιο ξεκινά να κατασκευάζει έπιπλα γραφείου, διαχωριστικά τοιχώματα και συστήματα αρχειοθέτησης.Ήταν η εποχή που η ελληνική κοινωνία είχε αρχίσει να εκσυγχρονίζεται, γι΄ αυτό και τα προϊόντα της Δρομέας είχαν μεγάλη ζήτηση για να εξοπλίσουν σύγχρονους επαγγελματικούς χώρους.

Εκείνη την περίοδο, ανέλαβε μεταξύ άλλων την επίπλωση όλων των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ, ενώ υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή σειράς καθισμάτων και επίπλωση όλων των ΔΟΥ και των τελωνείων της χώρας, με ειδικά έπιπλα αξίας 6 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη ανάπτυξη οδήγησε την εταιρεία στο κατώφλι του Χρηματιστηρίου το 2000, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να περάσει τα σύνορα της χώρας και να δραστηριοποιηθεί με εξαγωγές σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο Αθ. Παπαπαναγιώτου, «οι δουλειές στο εξωτερικό ήταν το αντίδοτο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης».

Έπιπλα σε όλο τον κόσμο

Ο δρόμος προς το εξωτερικό «άνοιξε» για τη Δρομέας, το 2009, όταν κερδίζοντας σε διεθνή διαγωνισμό, κατασκεύασε στο εργοστάσιό της στις Σέρρες, έπιπλα, με τα οποία εξοπλίστηκαν τα γραφεία των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια ανέλαβε να εξοπλίσει με γραφεία, ερμάρια και βιβλιοθήκες, τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας, ενώ ακολούθησε η υπογραφή με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes, καθιστώντας την επίσημο προμηθευτή χυτοπρεσσαριστών εξαρτημάτων αλουμινίου.

Στο παρελθόν επίσης, είχε συνεργαστεί με την Βαράγκης ΑΒΕΠΕ για να εξοπλίσουν με έπιπλα γραφείου το κτίριο της Αnti Doping Lab στο Κατάρ.

Πριν από το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Δρομέας είχε εξοπλίσει το αεροδρόμιο της Μανίλας στις Φιλιππίνες, δύο αεροδρόμια στην Αίγυπτο, το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα περισσότερα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.

Από το 2012 και μετά έχει πετύχει να της αναθέτει έργα το Γερμανικός Στρατός, μέσα από σχετικούς διαγωνισμούς. Εκτός από τα έπιπλα η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει χυτεύσεις αλουμινίου, πλαστικών και πολυουρεθάνης και κατασκευή μεταλλικών εξαρτημάτων.

Σήμερα, η εταιρεία διατηρεί ιδιόκτητα καταστήματα λιανικής στη Βουλγαρία και τις Βρυξέλλες, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει τρία ιδιόκτητα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, καθώς και 10 ακόμη, που λειτουργούν με αντιπροσώπους.

πηγή newsit.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *