Δύο Ελληνες στην κορυφή σπείρας τηλε-«πειρατών»

Στην κορυφή συμμορίας που «έκλεβε» το σήμα συνδρομητικών καναλιών και το πουλούσε φθηνότερα σε πελάτες σε επτά χώρες της Ευρώπης και στη χώρα μας ήταν δύο Ελληνες προγραμματιστές, οι οποίοι σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

 

 

Πρόκειται για έναν 31χρονο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη, και έναν 27χρονο από την Αθήνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών. Οι δύο ανωτέρω ήταν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε συστήσει η συμμορία και η οποία είχε έδρα τη Βουλγαρία. Σύμφωνα δε με αστυνομικές πηγές, ήταν αυτοί που έφτιαξαν έναν κώδικα με την ονομασία «Extreme Codes», μέσω του οποίου χιλιάδες χρήστες σε οκτώ χώρες της Ευρώπης έβλεπαν «πειρατικά» συνδρομητικά κανάλια.

Η εγκληματική ομάδα, όπως ανακοινώθηκε πριν από τρεις μέρες από τη Eurojust, ξεκίνησε την αναμετάδοση και πώληση συνδρομητικών προϊόντων, το 2015, των εταιρειών Sky Italia, Mediaset Premium, Netflix, Dazon και Infinity σε Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία. Χρησιμοποιώντας προηγμένο λογισμικό, τα μέλη της δημιούργησαν διάφορους σταθμούς αναμετάδοσης με ειδικούς διακομιστές που απενεργοποιούσαν την κρυπτογράφηση των αρχικών προγραμμάτων. Ετσι, πρόσφεραν σε ένα ευρύ κοινό ανυποψίαστων πελατών πραγματικά συνδρομητικά προγράμματα, κινηματογραφικές ταινίες και περιεχόμενο κατά παραγγελία σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ τα παράνομα έσοδα των μελών του κυκλώματος μεταφέρονταν στη συνέχεια σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα δε με τη Eurojust, η ζημιά που προκάλεσε η συμμορία ανέρχεται σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έθετε σε κίνδυνο τις εισπράξεις πολλών νόμιμων παρόχων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.Οι έρευνες ξεκίνησαν από τις ιταλικές αρχές ασφαλείας και προχθές με τον συντονισμό της Eurojust πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε διάφορες χώρες, κατά την οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας περισσότεροι από 200 διακομιστές σε Γερμανία, Γαλλία και Κάτω Χώρες και μπλόκαραν περισσότεροι από 145 λογαριασμοί PayPal των μελών της συμμορίας. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 31χρονος, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή efsyn.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *