18 C
Serres

Έφη Αχτσιόγλου: “Ξεκάθαρη εξαπάτηση των συνταξιούχων από τη ΝΔ με περικοπές αντί αυξήσεων” ​

Date:

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, στον “ALPHA 98,9”

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους, τους διαμήνυσε ότι θα δουν στην τσέπη τους σημαντικές οριζόντιες αυξήσεις,τις οποίες όχι μόνο δεν είδαν αλλά αντί αυτών τους έκοψε και τη 13η σύνταξη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ALPHA 98,9”.

Αναφερόμενη στην αλλαγή των συντελεστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης τόνισε ότι «με τον νόμο Βρούτση ελάχιστοι συνταξιούχοι είδαν μία κάποια μεταβολή.Οι περισσότεροι δεν είδαν καμία αλλαγή και εκεί που υπάρχει μεταβολή είναι πάρα πολύ μικρή, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο λογιστική εντός των ορίων της προσωπικής διαφοράς, ενώ ακόμα οφείλονται αναδρομικά».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έκοψε τη 13η σύνταξη που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν πλήρης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική από ένα επίπεδο σύνταξης και μετά. Οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν από το 2019 και μετά, κάθε χρόνο, ένα σημαντικό ποσό -κονδύλι 900 εκατ. ευρώ- που θα τους βοηθούσε στην καθημερινότητα,ιδίως τώρα με τις ανατιμήσεις.Το επόμενο Πάσχα θα έπαιρναν για 4η φορά τη 13η σύνταξη, αλλά αυτό το κονδύλι κόπηκε και πάει για να καλύψει τις ζημίες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».


Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ «ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μόνο ένα μέρος των αναδρομικών για τις περικοπές συντάξεων του 2012, επί ΝΔ, και το υπόλοιπο το διέγραψε».

Για τα σωρευμένα χρέη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. έχει εισηγηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με ένα σοβαρό “κούρεμα” της βασικής οφειλής. Είναι χρέη για τα οποία δεν ευθύνονται οι πολίτες και δημοσιονομικά η διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής είναι εντός των δυνατοτήτων της χώρας. Μόνο το δοσολόγιο, σε μία τόσο μεγάλη κρίση, δεν μπορεί να βοηθήσει. Οι επιχειρήσεις θα κουβαλάνε το βάρος των χρεών και τελικά η ανάπτυξη δεν θα αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση σχεδίασε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να περάσουν μέσα από τις συστημικές τράπεζες, με τα κριτήρια που αυτές ακολουθούν για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων», έτσι «η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκλείονται από τη χρηματοδότηση», πρόκειται για «ένα συνολικό σχέδιο “φυσικής εξόντωσης” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που απασχολούν».

ΠολιτικήΈφη Αχτσιόγλου: “Ξεκάθαρη εξαπάτηση των συνταξιούχων από τη ΝΔ με περικοπές αντί...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δικηγόρος Γεωργούλη: Θετική εξέλιξη η άρση ασυλίας, την επιδίωξε και ο ίδιος

Θετικά αντιμετωπίζει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του...

Αλ. Τσίπρας: Πάμε για ανατροπή των συσχετισμών

«Δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω» ανέφερε ο πρόεδρος του...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η νίκη μας θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου- Είμαστε νικητές, όχι αλαζόνες

«Σας ευχαριστώ που πετύχατε αυτό που κάποιοι θεωρούσαν αδύνατον,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα