Έφυγε από την ζωή ο εκπαιδευτικός Τάσος ΓλαντζήςΈφυγε από την ζωή στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη ο Τάσος Γλαντζής έπειτα από πολυετή δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε στο facebook η οικογένειά του.

 

Ο άοκνος εκπαιδευτικός πρωτοπόρησε στη Θεσσαλονίκη σε σπουδαία εγχειρήματα που αφορούσαν στην εκπαίδευση μικρών παιδιών.

Δημιουργικός και δραστήριος, το 1999 ίδρυσε το μεγάλο παιδικό φεστιβάλ “Παραθινούπολη” στην Καλαμαριά -το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα- πρώτα διευθυντής της ΣΒΟΥΡΑ, έπειτα ιδρυτής του ΚΟΠΕΡΤΙ, πέρασε από το Πειραματικό, το ΑΠΘ, ΚΟΡΑΗΣ, ΥUPPI, εξέδιδε την δεκαετία του ’90 στη Θεσσαλονίκη το “Πιτσιλιά στο Χακί”, έκδοση για τα δικαιώματα των φαντάρων, ήταν μέλος συλλογικοτήτων αλληλεγγύης με έντονη ευαισθητοποίηση και παρουσία σε πολλές δομές.

Άλλωστε όπως αναφέρει και η οικογένειά του στο facebook, επιθυμία του ίδιου ήταν αντί για λουλούδια, ανθοδέσμες και στεφάνια, η οικονομική ενίσχυση σε συλλογικότητες αλληλεγγύης που σχετίζονται με όσα ο Τάσος πάλεψε στη ζωή του.

Αύριο 16/1 στις 15.00 συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα αποχαιρετήσουν τον Τάσο στην αίθουσα δεξιώσεων “ΓΑΙΑ” η οποία βρίσκεται στην οδό Στ.Καζαντζίδη απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

πηγή parallaximag.gr


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *