10.4 C
Serres

ΕΓΕ-παράρτημα Σερρών: “Η φρίκη έχει κατακλύσει τα πάντα”- Ανακοίνωση για την υπόθεση σωματεμπορίας και βιασμού της 12χρονης

Date:

Να διαλευκανθεί πλήρως η φρικτή υπόθεση βιασμού και σωματεμπορίας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, χωρίς χρονοτριβή, χωρίς κωλύματα, που σχετίζονται με την εξουσία και τις διασυνδέσεις των δραστών, καθώς και οι άλλες πιθανές ανάλογες περιπτώσεις ανηλίκων, που έπεσαν θύματα του ιδίου κυκλώματος.

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γυναικών Ελλάδος η οποία ζητά να υπάρξει συνεχής εποπτεία της ενημέρωσης για την υπόθεση από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, συνεπικουρούμενα από ειδικούς επιστήμονες. Το παράρτημα Σερρών της Ένωσης Γυναικών που έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία Δομής προστασίας για τις γυναίκες κατά της κακοποίησης, ζητά ταυτόχρονα την ενίσχυση των δομών προστασίας από τους αρμόδιους φορείς.

Στο Δελτίο τύπου επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

“Η φρίκη έχει κατακλύσει τα πάντα. Η φρίκη με τη μορφή της ακραίας βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτυπώνεται και στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, που υπέστη πολλαπλούς βιασμούς και έπεσε θύμα σωματεμπορίας ενός εκτεταμένου – όπως μέχρι στιγμής δείχνουν τα στοιχεία- κυκλώματος, που απαρτίζεται από κατά τα άλλα ευϋπόληπτους, φιλάνθρωπους, ηθικούς και υπεράνω υποψίας άνδρες με στενές σχέσεις στους κύκλους της πολιτικής και της Εκκλησίας. (Αλήθεια, πώς ορίζει σήμερα η κοινωνία έναν ευϋπόληπτο άνθρωπο;). Φαίνεται, πως η βροντερή προβολή της εικόνας αυτής και οι «αγαθοεργίες» του 53χρονου επιχειρηματία και εγκεφάλου του κυκλώματος προσέφεραν ασφαλές προπέτασμα καπνού, ενόσω διέπραττε τις εγκληματικές του πράξεις, καθώς και χρήσιμες διασυνδέσεις, εάν συλλαμβανόταν. Αν αναζητήσουμε τις αιτίες αυτών των τραγικών φαινομένων εκμετάλλευσης, τα οποία συνέβαιναν ανέκαθεν, θα πρέπει να μιλήσουμε για τον τραγικό συνδυασμό της φτώχειας, της ανεπάρκειας του κράτους πρόνοιας και της πατριαρχίας. ‘Όσοι και όσες έπεσαν από τα σύννεφα, ας αναλογιστούν πόσα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, πολύ συχνά προσφυγόπουλα, ‘’πουλιούνται’’ για λίγα ευρώ κάθε βράδυ στα πάρκα της Αθήνας. Ανεξαρτήτως με το ποιοι/ποιες γνώριζαν για τις αισχρές πράξεις του 53χρονου παιδεραστή/ προαγωγού του 12χρονου παιδιού στον Κολωνό, καθώς και των συνεργών του παιδοβιαστών, η ίδια η Ιστορία δείχνει πόσο συχνά η μαύρη φτώχεια στην ουσία σπρώχνει τους ανθρώπους στην πορνεία για την εξασφάλιση της επιβίωσης, τις περισσότερες φορές πρόκειται για γυναίκες και κορίτσια.

Σε συνθήκες ένδειας και εξαθλίωσης τα ανθρώπινα δικαιώματα καταλύονται.
Σήμερα στη χώρα μας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ευαισθητοποιείται και εξεγείρεται με την τραγωδία, συσπειρώνεται και οργανώνει εκδηλώσεις συμπαράστασης στο 12χρονο παιδί. Εντούτοις, ορισμένα ΜΜΕ εξακολουθούν πολλαπλώς να βιάζουν και να ασχημονούν στο σώμα και την ψυχή του, δημοσιοποιώντας ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα και διαιωνίζοντας έναν απερίγραπτο καννιβαλισμό, ο οποίος θα αναζητά συνεχώς ανάλογα θύματα. Ο τρόπος αυτός δεν συμβάλλει στο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να δράσει για να αποτρέψει ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Η απουσία θεσμικής παρέμβασης από το αρμόδιο όργανο του ΕΣΡ για να σταματήσει η χυδαιότητα από εκείνα τα ΜΜΕ, που ακολουθούν την πολιτική της κλειδαρότρυπας, αλλά και εκείνα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που την αναπαράγουν, επιβεβαιώνει περίτρανα και τραγικά το πόσο απροστάτευτο είναι αυτό το 12χρονο παιδί και πόσο απροστάτευτο ήταν από τους θεσμούς αυτής της Πολιτείας. Αν η οικογένεια δεν είχε την δυνατότητα να το θωρακίσει και να το παρακολουθήσει λόγω ανέχειας, οι δομές του κράτους πρόνοιας όφειλαν να στηρίξουν και εκείνο και τα αδέλφια του και τους γονείς τους και όχι να «επιτρέπουν» με τη στάση τους να εργάζεται και να εκπορνεύεται σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία. Το σχολείο όφειλε να έχει σπεύσει να επιληφθεί, αφ’ ης στιγμής διαπίστωσε την μακρόχρονη απουσία του.
Η φτώχεια, η έλλειψη κοινωνικού ελέγχου και παιδικής προστασίας,
ώθησε ένα 12χρονο κορίτσι να αναζητήσει εργασία στο κατάστημα του δράστη για να συνδράμει την πολυμελή του οικογένεια, καθιστώντας το ένα «ιδανικό θύμα» της πατριαρχίας, ενός συστήματος, που επιτρέπει σε ευϋπόληπτους και οικονομικά ισχυρούς άνδρες και, στη συγκεκριμένη περίσταση, παιδόφιλους να προστατεύονται, όταν διαπράττουν εγκληματικές και διαστροφικές πράξεις εις βάρος ανήλικων κοριτσιών και αγοριών. Άνδρες, οι οποίοι, καταχρώμενοι την οικονομική τους ισχύ/εξουσία, εκμεταλλεύονται, ασελγούν, βιάζουν, καταστρέφουν σώματα και ψυχές, θεωρώντας τα παιδιά κτήμα τους και εργαλείο πλουτισμού. Ταυτόχρονα, διατηρούν την βεβαιότητα πως θα παραμείνουν ατιμώρητοι ή πως οι ποινές θα είναι ιδιαζόντως ελαφρές σε συσχετισμό με το διαπραχθέν έγκλημα εντός ενός συστήματος Δικαιοσύνης, το οποίο καθυστερεί απαράδεκτα να την απονείμει, ευνοώντας τη συνέχιση της δράσης τους.


Ως Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών ζητούμε:

-Να διαλευκανθεί πλήρως η φρικτή υπόθεση βιασμού και σωματεμπορίας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, χωρίς χρονοτριβή, χωρίς κωλύματα, που σχετίζονται με την εξουσία και τις διασυνδέσεις των δραστών, καθώς και άλλες πιθανές ανάλογες περιπτώσεις ανηλίκων, που έπεσαν θύματα του ιδίου κυκλώματος.
-Να αναπτυχθεί παντοιοτρόπως ένα σύστημα πρόληψης και προστασίας της παιδικής ηλικίας, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της πολιτείας όπως απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Παιδιού και τις υποδείξεις του Συνηγόρου του Παιδιού και
-Να υπάρξει συνεχής εποπτεία της ενημέρωσης για την υπόθεση από το ΕΣΡ, συνεπικουρούμενο από ειδικούς επιστήμονες, ψυχοκοινωνιολόγους και νομικούς.

δελτίο τύπου

ΣέρρεςΕΓΕ-παράρτημα Σερρών: "Η φρίκη έχει κατακλύσει τα πάντα"- Ανακοίνωση για την υπόθεση...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες- Καταγγελία γονέα του 9ου Δημοτικού: Τα παιδιά έτρεχαν να φύγουν, χρειάζονται στήριξη- video

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα μητέρα παιδιού του...

Τραγωδία στις Σέρρες: Το στερνό αντίο στον άγγελο που έφυγε νωρίς- video

Το στερνό αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, οι συμμαθητές, εκπαιδευτικοί...

Δύο συλλήψεις για την τραγωδία στις Σέρρες- Οι κατηγορίες

Στη σύλληψη των δύο υπευθύνων του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών προχώρησαν σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, οι αστυνομικές αρχές.

ΔΟΕ: Θλίψη και οργή για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Την οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια των εκπαιδευτικών της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα