Εγγραφές πρωτοετών: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν στα ΑΕΙ

Δείτε πότε ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

 

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας, αφού οι βάσεις 2019 ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου, από το Υπουργείο Παιδείας, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι το δύσκολο κομμάτι για τους υποψηφίους και τις υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων έχει αισίως παρέλθει.

Με τις βάσεις να έχουν επισήμως γνωστοποιηθεί, λοιπόν, οι δυνάμει φοιτητές και φοιτήτριες θα κληθούν να παρουσιαστούν στην πόλη, όπου εδρεύει η σχολή που πέρασαν, προκειμένου να αναζητήσουν την ιδανική φοιτητική κατοικία.

Εγγραφές πρωτοετών 2019:
AdTech AdΌσον αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, εδώ και λίγα χρόνια αυτές γίνονται ηλεκτρονικά και, άρα, οι φοιτητές δε χρειάζεται να παρουσιαστούν στα πανεπιστήμια, όπου πέτυχαν.
Να υπενθυμίσουμε πως το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί το 2018, ήταν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Άρα, λοιπόν, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να πραγματοποιηθούν, όπως και πέρυσι, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων.Αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.miedu.gov.gr.

Ποιοι-ποιες εξαιρούνται από τη διαδικασία εγγραφών:

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι πέρασαν σε Στρατιωτικές Σχολές, στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, στις Αστυνομικές Σχολές, στις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καθώς οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στις Σχολές και τα Τμήματα, θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή neolaia.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *