Έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η πανδηµία του Covid-19, η οποία προκάλεσε µία παγκόσµια υγειονοµική, κοινωνική και οικονοµική κρίση. Επηρέασε τις ζωές όλων µας και εξακολουθεί να επηρεάζει την καθηµερινότητά µας, τις δουλειές µας, την ψυχολογία µας αλλά και να αφαιρεί τις ζωές αγαπηµένων µας συµπολιτών.  

Η επιστηµονική και ιατρική κοινότητα µας χάρισε ένα όπλο, το εµβόλιο, µία θωράκιση του οργανισµού µας ενάντια σε αυτόν τον ολέθριο ιό. Είναι καθήκον όλων µας να χρησιµοποιήσουµε αυτό το όπλο για να µπορέσουµε να συνεχίσουµε την ζωή µας, την καθηµερινότητά µας χωρίς φόβο, αλλά µε ασφάλεια.  Είναι ευθύνη όλων µας προς την δηµόσια υγεία.  

Χθες, έκανα την τρίτη δόση του εµβολίου κατά του Covid-19 και θέλω να τονίσω στους συναδέλφους ότι το εµβόλιο ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!  

Για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Σέρρες µίλησε στον Σκάι ο Αντιπρόεδρος της Πνευµονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης και εξήγησε ότι µαζί µε άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατ. σε όλη την πανδηµία. «Δηλαδή 5 µε 6 φορές πάνω από την Κρήτη ανά εκατοµµύριο σε θανάτους και 2,5 φορές πάνω από την Αττική ανά εκατοµµύριο». «Γιατί; Γιατί δεν εµβολιάζονται είναι απλό» τόνισε.  


Ας ακούσουµε λοιπόν τους ειδικούς και ας βάλουµε ένα τέλος στο δράµα που ζούµε όλοι µας, ας εµβολιαστούµε ΟΛΟΙ!  

Ευχαριστώ θερµά τους γιατρούς και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκοµείου Σερρών για την άψογη συµπεριφορά τους αλλά και για τον καθηµερινό τους αγώνα στην πρώτη γραµµή της πανδηµίας. 

δελτίο τύπου 


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 61