- Διαφήμιση -

Εκκρεμείς συντάξεις: «Κίνητρα» σε δικηγόρους και λογιστές για ταχύτερη έκδοση – Τι θα ισχύει για τις αμοιβές

Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινούν την Παρασκευή οι πληρωμές -Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Oι εκκρεμείς συντάξεις παραμένουν ο δυσεπίλυτος γρίφος που καλείται να λύσει άμεσα το υπουργείο Εργασίας και η καθημερινή «μάχη» στον ΕΦΚΑ συνεχίζεται έτσι ώστε έως το τέλος του έτους να έχει μειωθεί δραστικά ο όγκος των εκκρεμοτήτων. Στη βεντάλια μέτρων που έχει βγάλει στο τραπέζι το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται και η αξιοποίηση δικηγόρων και λογιστών του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στην απονομή σύνταξης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει τροπολογία, μέσω της οποίας θα αποσαφηνίζεται το πλαίσιο που θα ρυθμίσει την εμπλοκή των ιδιωτών στην διαδικασία. Υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν μιλώντας στο enikonomia.gr, ότι η πληρωμή των ιδιωτών θα γίνεται απευθείας από τον ΕΦΚΑ, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην επιβαρύνονται οικονομικά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολαβές των δικηγόρων θα είναι αφορολόγητες και μάλλον ακατάσχετες. Κι αυτό, γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θέλει η δεξαμενή των ιδιωτών που θα μπουν στη διαδικασία της απονομής των συντάξεων να είναι επαρκής, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα πρέπει πρώτα να πιστοποιούνται, ενώ στη συνέχεια θα εγγράφονται σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει ο ΕΦΚΑ, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν ποιοι από αυτούς θα είναι διαθέσιμοι.

Πηγή enikos.gr

Exit mobile version