Εκτός Ευρώπης για τρία χρόνια ο ΠαναθηναϊκόςΟ ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την UEFA για την επόμενη τριετία είναι πλέον και επίσημα γεγονός καθώς η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ και επίσημα την ποινή αποκλεισμού.

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου η UEFA είχε δώσει διορία στον Παναθηναϊκό να πληρώσει ή να ρυθμίσει τις οφειλές του και να σώσει την παρτίδα. Η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου όμως δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά και όπως αναμενόταν η UEFA που συνεδρίασε και πάλι έριξε την οριστική καμπάνα στο τριφύλλι.

ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
NIKOS ZAPARAS
elections
Kompoloi

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Στις 12 Δεκεμβρίου 2017 το συμβούλιο του Financial Control Body συνεδρίασε με πρόεδρο τον José Narciso da Cunha Rodrigues και πήρε απόφαση για τον Παναθηναϊκό που είχε ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός είχε οφειλές που δεν είχε καταβάλει και παραβίαζε το UEFA Club Licensing και τους κανόνες του Financial Fair Play Regulations και αποφάσισε να αποβάλει τον Παναθηναϊκό από τη συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια (2018/19, 2019/20 και 2020/21) εκτός και αν μέχρι την 1 Μαρτίου ο σύλλογος έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να αποδείξει ότι είχε εξοφλήσει τις οφειλές ή είχε έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές στους οποίους όφειλε η ομάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο 100.000 ακυρώθηκαν και θα ήταν απαιτητές σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.


Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα συνεδρίασε και έβγαλε το πόρισμα πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αρμόδιο τμήμα να διατάξει την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων UEFA για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(2018/19, 2019/20 και 2020/21). Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Η πλήρης ανακοίνωση θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα της UEFA».

news247.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *