0.9 C
Serres

Ελλείψεις φαρμάκων: Δεν χρειάζεται πανικός, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απ. Βαλτάς

Date:

Οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία και άγχος στους πολίτες, με την Κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή του και τους φαρμακοποιούς να συνιστούν ψυχραιμία στους ασθενείς.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός στον κόσμο. Να μην πανικοβάλλεται και να έρχεται στα φαρμακεία ζητώντας ποσότητες από αντιπυρετικά και αντιβιοτικά – μη ξεχνάμε ότι τα τελευταία δίνονται με συνταγή γιατρού, τονίζει στο ertnews και την εκπομπή «Περίμετρος» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων δεν είναι τωρινό, επισημαίνει το τακτικό μέλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Νατάλε Θεοφανόπουλος – Πέζερ. Προσθέτει ωστόσο ότι την περίοδο αυτή έχει ενταθεί λόγω της έξαρσης των ιώσεων, του περιορισμού πολλές φορές της παραγωγής και της δυσκολίας ανεύρεσης πρώτων υλών. Παρόλα αυτά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Οι εταιρείες άνοιξαν. Συνεπώς θα σταματήσει να υπάρχει το πρόβλημα στην προμήθεια. Πολλές φορές οι νησιωτικές περιοχές δυσκολεύονται λόγω απαγορευτικών αλλά καταφέρνουμε μέσω της Φαρμακαποθήκης να καλύψουμε τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν . Πρέπει να εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας να εμπιστευόμαστε τον φαρμακοποιό και να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να τροποποιήσουμε την αγωγή πάντα σε συνεργασία των δύο επιστημόνων ώστε ο ασθενής να βρει τα φάρμακο το οποίο επιθυμεί.

Οι ασθενείς επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για τα φάρμακα τους, ενώ από τα ράφια των φαρμακείων έχουν αδειάσει ακόμη και από αντιπυρετικά αντιβηχικά σιρόπια και κυρίως εισπνεόμενα.Στατιστικά από τους περισσότερους που ρωτάω δήλωσε ο Φαρμακοποιός Λευτέρης Μπαρούτης οι ασθενείς έχουν επισκεφθεί τρία τέσσερα φαρμακεία πριν έρθουν σε μένα.

Το Υπουργεί Υγείας έβαλε φρένο στις παράλληλες εξαγωγές μεγάλης κατηγορίας φαρμάκων για τις οποίες καταγράφονται ελλείψεις στην χώρας, ενώ ανακοίνωσε δέσμη μέτρων.

Αν η Κυβέρνηση υλοποιήσει τα μέτρα που ανακοίνωσε , είπε ο κ. Βαλτάς, τα οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση – μερικά από αυτά τα είχε προτείνει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – γίνουν οι έλεγχοι στις Φαρμακαποθήκες και τις εταιρείες, ο ΙΦΕΤ να παίξει το ρόλο του και να φέρει φάρμακα τα οποία λείπουν αυτή την στιγμή από την Ελλάδα και ταυτόχρονα οι Φαρμακευτικές Εταιρείες τώρα που ανοίγουν ξανά να τροφοδοτήσουν τις Φαρμακαποθήκες με τις ικανές ποσότητες φαρμάκων, θεωρώ ότι θα ομαλοποιηθεί η αγορά του φαρμάκου ώστε να μην έχουμε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πηγή ertnews.gr

ΕλλάδαΕλλείψεις φαρμάκων: Δεν χρειάζεται πανικός, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απ. Βαλτάς

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συντάξεις: Τα όρια ηλικίας- Τι είναι το θεμελιωμένο και το κατοχυρωμένο δικαίωμα

Η έξοδος προς τη σύνταξη αποτελεί διέξοδο για πολλούς...

Συνοικιακό κρεοπωλείο ψηφίζει το 70% των Ελλήνων καταναλωτών

Επιστροφή στα γνώριμα τους μέρη, εκεί όπου η εμπιστοσύνη...

Δείτε βίντεο: “Σκεπάστηκε” από το χιόνι χωριό στην Εύβοια

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει καλύψει με χιόνι ένα χωριό...

ΕΛΤΑ: Καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Κλειστά τα καταστήματα στις περιοχές που ανακοινώθηκε υποχρεωτικό κλείσιμο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα