Εμφάνιση λύκων στην Κοζάνη: Κατασπάραξαν σκύλο στην περιοχή της ΠαναγίαςΗ εικόνα είναι σκληρή. Ένα σκύλος συντροφιάς, ένα σπιτόσκυλο φαγωμένο από λύκους. Για τους ανθρώπους της φύσης, τους κυνηγούς, τους κτηνοτρόφους είναι δυστυχώς μια πολύ συνηθισμένη εικόνα.

 

Λίγες μέρες άλλωστε μετά την έναρξη του κυνηγιού και ήδη θανατώθηκαν τα πρώτα κυνηγόσκυλα από αγέλες λύκων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη χθες, 18 Σεπτεμβρίου, όχι στο βουνό αλλά στην περιοχή της Παναγίας, δηλαδή στον περιαστικό ιστό της πόλης. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης, μέλος της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει, ως οφείλει, τους πολίτες και τις αρχές για παρόμοια περιστατικά και συμμετέχει στον διάλογο για την εξεύρεση λύσης καταθέτοντας την εμπειρία του, την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας της Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και την 24 ωρη φύλαξη της φύσης με το Σώμα της Θηροφυλακής.

Παρακαλούνται τα μέλη, να ενημερώνουν τον Κυνηγετικό Σύλλογο για παρόμοια περιστατικά ή να συμπληρώνουν την «Φόρμα Καταγραφής Επιθέσεων Λύκων Σε Κυνηγόσκυλα» που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας www.hunters.gr

 


Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης

Πηγή kozanilife.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *