Ένα από τα σημαντικότερα έργα στις Σέρρες ξεκινάει- Αναδείχτηκε ανάδοχος την Γέφυρα Μαυροθάλασσας (video)Το έργο της Γέφυρας Μαυροθάλασσας θα ξεκινήσει σιγά σιγά να υλοποιείται αφού την περασμένη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία που κατασκευάσει το εν λόγω έργο προϋπολογισμού μελέτης 14.280.000 ευρώ

 

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της Π.Ε. Σερρών, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείτε από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων-Μαυροθάλασσας-Πεθελινού.

Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

Η κατασκευή της γέφυρας ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, διότι η απόσταση ανάμεσα στις δύο γέφυρες του Στρυμόνα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες τις οδικής επικοινωνίας της περιοχής Πεπονιάς και της Αμφίπολης, είναι 41 χιλιόμετρα, απόσταση την οποία αναγκαστικά διανύουν σε καθημερινή βάση οι καλλιεργητές και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν χρόνο, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Μαυροθάλασσας είχε ανακοινώσει ότι εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις από το υπουργείο για να προχωρήσει το έργο.


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *