Ένα μεγάλο έργο για την υγεία έρχεται στις ΣέρρεςΜε εισήγηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Κας Σωτηρίας Πάνου-Αναστασιάδου πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-4-2020 η έγκριση του λογισμικού για τη λειτουργία του Νέου Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών.

 

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ένας νέος φορέας Προληπτικής Ιατρικής γεννιέται σε αυτό τον τόπο με πολλαπλά οφέλη για τους Δημότες.

Ο ρόλος του Κέντρου θα είναι διττός.

Από τη μια θα διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υγείας και θα αναλάβει όλο το συντονισμό των δράσεων για την Προαγωγή της Υγείας με τους υπόλοιπους φορείς υγείας.

Από την άλλη μέσω ενός συστήματος παρόχων ιατρών-εγγεγραμμένων στο Κέντρο, το οποίο θα συνδιαμορφωθεί με τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών, θα προβαίνει σε προσυμπτωματικό έλεγχο των δημοτών για νοσήματα που χρήζουν δια βίου έλεγχο…

Ο οδηγός λειτουργίας του Κέντρου είναι ήδη εγκεκριμένος και αδειοδοτημένος σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και το Υπουργείο Υγείας…


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *