Έντονα καιρικά φαινόμενα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας- Πλημμύρισαν πέντε χωριά

Πολλά προβλήματα στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση την Κυριακή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πέντε χωριά, ενώ το Νευροκόπι σώθηκε την τελευταία στιγμή από τη νεροποντή.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού Τύπου», το πρόβλημα παρέμενε ιδιαίτερα έντονο τη Δευτέρα, καθώς η δυνατή βροχή συνεχιζόταν στην περιοχή, ενώ ο δήμος παρέμενε σε επιφυλακή. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Κυριακίδη, έγινε αίτημα ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικότερα, όπως επεσήμανε τη Δευτέρα στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης, την Κυριακή είχε πολλή δυνατή βροχή «με τεράστιο όγκο νερού, και μέσα σε 2-3 ώρες είχαμε πέντε Κοινότητες που αποκλείστηκαν, επειδή το νερό έτρεχε στο δρόμο και δεν ήταν προσπελάσιμος. Σε δύο μάλιστα Κοινότητες πλημμύρισε όλο το οδικό δίκτυο».

 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «τελικά, ο χείμαρρος Νευροκοπίου έσκασε σε ένα σημείο, ευτυχώς στην έξοδο του χωριού και πλημμύρισε ελάχιστα το Νευροκόπι με δυο-τρία σπίτια. Προβήκαμε απευθείας με εκτόνωση του νερού μέσα στο κάμπο του Νευροκοπίου και σώθηκε το Νευροκόπι την τελευταία στιγμή γιατί θα πλημμυρίζαμε. Αυτή τη στιγμή κίνδυνος για ζωή δεν υπάρχει, δηλαδή να πλημμυρίσουν σπίτια και να έχουμε θέματα».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος «όλο αυτό το νερό από τα ρέματα και από όπου αλλού βρήκε διέξοδο να καταλήξει εκεί που θα καταλήξει, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πλημμύρα μεγάλη στο Οχυρό όπως έχει ξαναγίνει, ενώ περιμένουμε να δούμε μήπως κάποιο ρέμα σκάσει σε κάποιο χωριό και έχουμε άλλα ζητήματα».Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Όπως είπε ο ίδιος και μεταδίδει ο «Πρωινός Τύπος», ζήτησε να κηρυχθεί όλος ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα χωριά που αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα είναι:

 

Βροντού & Περιθώρι:

Διακόπηκε η επικοινωνία μεταξύ των δύο, επειδή ο δρόμος πλημμύρισε σε τρία σημεία. Δεν μπορούσε να περάσει κανένα όχημα. Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε χθες, παρ’ όλα αυτά οι φθορές και οι βλάβες στο οδικό δίκτυο παραμένουν και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Χρυσοκέφαλο & Λευκόγεια:

Το ρέμα ξεχείλισε, διέσχισε όλο το χωριό και δεν μπορούσε να περάσει αυτοκίνητο. Και εκεί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ παραμένουν οι ζημιές.

Επίσης, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας ήταν κλειστοί οι δρόμο μεταξύ Λευκογείων – Εξοχής και Οχυρού –Περιθωρίου.

 

Όσον αφορά στο χείμαρρο στο Νευροκόπι, το μεσημέρι της Δευτέρας ήδη είχε πέσει σημαντικά η στάθμη του και το νερό κυλούσε κανονικά χωρίς άλλα προβλήματα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής

 

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Γιάννης Αραμπατζής τόνισε στον «Πρωινό Τύπο» πως το Κλιμάκιο Πυροσβεστικής Κ. Νευροκοπίου, από την πρώτη στιγμή παρείχε τη βοήθειά του στην κατάσταση που επικρατούσε την Κυριακή. Έτσι, η Π.Υ. Δράμας έστειλε έναν αξιωματικό και δύο αντλητικά μηχανήματα, προκειμένου να ενισχύσει το Κλιμάκιο Κ. Νευροκοπίου.

Στο πλαίσιο της βοήθειας της Π.Υ. έγιναν τέσσερις αντλήσεις από σπίτια και επιχειρήσεις στο Νευροκόπι, ενώ σε μια περίπτωση απεγκλώβισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της.

 

Πηγή thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *