20.7 C
Serres

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας

Date:

Πραγματικά εντυπωσιακά φαίνονται τα αποτελέσματα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ όπως αυτά απεικονίζονται στο Δελτίου Τύπου  που λάβαμε ως ανακοίνωση αποτελεσμάτων 11μήνου.

Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει η Παγκόσμια οικονομία αλλά και ιδιαίτερα η χώρα μας με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί κυρίως στην τοπική επιχειρηματικότητα, η Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζει σημαντική άνοδο σε όλα τα οικονομικά αποτελέσματα. 

logo19 συνεταιριστική
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας 5

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

+32,9% Αύξηση των συνολικών εσόδων

+32,3% στον κύκλο εργασιών

(σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2020)

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας ή αλλιώς η Δική μας Τράπεζα, συνεχίζει να στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα ως αρωγός ρευστότητας σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους. Άλλωστε αυτός είναι ο κύριος ρόλος της.

Σας παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα του 11μήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα.

1
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 11ΜΗΝΟΥ 

Καθώς η Εθνική και Τοπική Οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις πιέσεις που  δημιουργήθηκαν από την πανδημία του Covid-19, η ανάκτηση των ρυθμών ανάπτυξης των  επιχειρήσεων προ της έξαρσης της κρίσης, αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Παρά τα θετικά  μηνύματα, η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει κοινός παρονομαστής με έμφαση στην τοπική  επιχειρηματικότητα που ταλανίζεται από τις πιέσεις των επαναλαμβανόμενων κρίσεων. 

Η Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας διατηρεί σταθερή την ταυτότητά της ως αρωγός της  ρευστότητας στην τοπική επιχειρηματικότητα και η μεγέθυνση των οικονομικών της δεδομένων αποδεικνύει έμπρακτα την συμβολή της στην αντιμετώπιση των ανωτέρω συνθηκών. Τα  πρόσφατα οικονομικά μας αποτελέσματα, αντικατοπτρίζουν την οικονομική άνοδο και την  λειτουργική ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε να διατηρούμε τον ρόλο αυτό ενόψει της νέας  χρονιάς. 

Σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα οικονομικά στοιχεία του μηνός Νοεμβρίου 2021, τα συνολικά  έσοδα αυξήθηκαν κατά 32,9% ή 2 εκ ευρώ σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου  2020. 

Αναλυτικότερα, η Τράπεζα σημείωσε σημαντική αύξηση στον Κύκλο Εργασιών ο οποίος ανήλθε  σε 9,1 εκ ευρώ έναντι 6,9 εκ ευρώ στη χρήση 2020 αυξημένος κατά 32,3% ή 2,2 εκ ευρώ που  αντανακλά την σταθερότητα αποπληρωμής ιδιαιτέρως των δανείων του ενεργειακού  χαρτοφυλακίου της Τράπεζας. 

Τα καθαρά έσοδα από τραπεζικές δραστηριότητες αποτελούν το 88% του συνόλου των εσόδων  και κατέγραψαν συνολική αύξηση 2,1 εκ ευρώ. 

Τα συνδεόμενα με την λειτουργία της τράπεζας έξοδα παρουσίασαν συγκρατημένη αύξηση 300  χιλ ευρώ ή 5,41% και ανήλθαν σε 5,8 εκ ευρώ έναντι 5,5 εκ ευρώ στο σύνολο της χρήσης 2020. 


Τα Κέρδη Προ Απομειώσεων, Προβλέψεων, Διαφορών Αποτίμησης και Απομείωσης Χρημ/κών  Περ.στοιχ. ανήλθαν σε 2,2 εκ ευρώ έναντι 575,6 χιλ κατά την προηγούμενη χρήση  δημιουργώντας λειτουργικό περιθώριο κέρδους 21%. 

Η ανωτέρω εξέλιξη συνδέεται με την ασφαλή εκτίμηση ότι τα Καθαρά Αποτελέσματα της  τρέχουσας χρήσης θα υπερβούν της προηγούμενης. 

Σε επίπεδο ισολογισμού το Σύνολο του Ενεργητικού αυξήθηκε κατά 31,1 εκ ευρώ ή 14,74% και  ανήλθε σε 242,3 εκ ευρώ έναντι 211,2 εκ ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Η αύξηση αυτή  αποτυπώνει : 

Την αύξηση κατά 54,1 εκ ευρώ στα Δάνεια και τις Απαιτήσεις κατά πελατών (προ Προβλέψεων) 

Την Αύξηση των Περιουσιακών Στοιχείων (Ακίνητα από Πλειστηριασμούς) κατά 883 χιλ ευρώ ή  35,19% 

Την Αύξηση στα Ιδιοχρησιμοποιούμενα Ενσώματα Πάγια (Αξία Κτήσης) κατά 2,5 εκ ευρώ ή  69,48%  

Οι Καταθέσεις συνολικά αυξήθηκαν κατά 29 εκ ευρώ και ανήλθαν σε 225,1 εκ ευρώ έναντι 196,1  της προηγούμενης χρήσης. 

Το Μετοχικό Κεφάλαιο της Τράπεζας ενισχύθηκε κατα 1,98 εκ ευρώ ή 15,56% και ανήλθε σε  14,77 εκ ευρώ έναντι 12,78 εκ ευρώ που αντικατοπτρίζει την ενίσχυση της Συνεταιριστικής  συνείδησης στην τοπική επιχειρηματικότητα. 

Η Καθαρή Θέση ενισχύθηκε κατά 2 εκ ευρώ ή 17,6% και ανήλθε σε 13,8 εκ ευρώ έναντι 11,8 εκ  ευρώ της προηγούμενης χρήσης. 

Τα θετικά αποτελέσματα και η συνολική μεγέθυνση της Τράπεζας ενισχύουν το αίσθημα  υπευθυνότητας μας απέναντι στην Τοπική Οικονομία και την εμπιστοσύνη στο στρατηγικό  πλάνο για την επόμενη χρονιά. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 11ΜΗΝΟΥ

ΟικονομίαΕντυπωσιακά τα αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η Αερολέσχη Σερρών διοργανώνει Αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2022- video

Η Αερολέσχη Σερρών διοργανώνει, υπό την εποπτεία της Επιτροπής...

Σέρρες- Παντρεύτηκαν ο Ελευθέριος Σαρηδάκης και η Πασχαλιά Ντισλή

Ένας όμορφος πολιτικός γάμος στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Η...

Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντιάτρων Δημόσιας Υγείας: Ευχαριστήριο στον Τάσο Χατζηβασιλείου -video

Ο πρόσφατος νόμος για τη Δημόσια Υγεία που κατατέθηκε...

Τρίποντα στα Σχολεία: Δράση του 15ου Δημοτικού Σερρών- Παρών ο Απόστολος Τζιτζικώστας -video

Με τους προπονητές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ είχαν την...