Επείγουσα ανάγκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για την 7χρονη ΓεωργίαΣτο κείμενο που ακολουθεί – του οποίου συντάκτρια είναι η κ. Δρ . Αικατερίνη Γλυκού- Φωτεινιά – απεικονίζει την ανάγκη άμεσης βοηθείας σε μονογονεϊκή οικογένεια Ελληνικής καταγωγής.

 

Η συντάκτρια του κειμένου άλλα και όλης της προσπάθειας εκτίμησε από πολύ κοντά το πρόβλημα της συγκεκριμένης οικογενείας, πριν προβεί στην αποστολή της επιστολής που μας έστειλε στην «Εφημερίδα Σφυγμός» προς δημοσίευση.

 

Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί και εκτιμήστε μόνοι σας το πρόβλημα:

 


« ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΗ για παροχή βοήθειας υπέρ άνεργης και ανασφάλιστης μητέρας 7χρονου κοριτσιού , το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα από την ήμερα της γέννησής του , που επιπλέον έχει λάβει απόφαση για έξωση από την ενοικιαζόμενη κατοικία τους εντός της εβδομάδας

 

Μόλις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά με χαρούμενα και φωτεινά προσωπάκια όλων των παιδιών ,που τα συνοδεύουν οι ολόθερμες ευχές μας για Φώτιση και Προκοπή, όπως και τους γονείς τους.

 

Μαζί με αυτά και ένα γλυκύτατο κοριτσάκι , που αυτή την Πέμπτη ,αλλά και την Παρασκευή επισκέφθηκα η ίδια στο σπίτι του στην Ηλιούπολη , έχοντας ενημερωθεί πριν για την κρίσιμη κατάσταση ,που αντιμετωπίζει .
Η 7χρονη Γεωργία , μια Ελληνοπούλα της Β ‘ Δημοτικού, κρατάει με λαχτάρα και αληθινή λατρεία τα βιβλία της και τοποθετεί μόνη της τις ετικέτες στα λιγοστά της τετράδια .

 

Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει όλο αυτό το εκπαιδευτικό υλικό , που τους ζήτησε να έχουν άμεσα η δασκάλα τους ,αλλά με αγκαλιάζει τρυφερά με αγάπη από την πρώτη στιγμή που με είδε!

 

Είναι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας ,με μόνη την μανούλα της να το φροντίζει και να το νοιάζεται , η οποία όμως είναι άνεργη και ανασφάλιστη , με τον πατέρα της απόντα ουσιαστικά .

 

Επί πλέον απειλούνται με άμεση έξωση από το σπίτι τους αυτή την εβδομάδα ,που μας έρχεται…

 

Όπερ σημαίνει ότι σε ελάχιστο καιρό θα βρεθούν και άστεγες ,διότι δεν θα έχουν πού να μείνουν ….

 

Και να ήταν μόνον όλα αυτά ?

 

Το αξιολάτρευτο αυτό κοριτσάκι πάσχει ( από την γέννησή του ) από σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα ,σε σημείο που το καλοκαίρι αυτό πάγωσε και μελάνιασε …

 

Είναι απόλυτη ανάγκη να κάνει άμεσα κάποιες ιατρικές εξετάσεις ,όμως ούτε για αυτές υπάρχει η οικονομική δυνατότητα .

Συντηρούνται μόνον με τα 253 ευρω ,που είναι το επίδομα του ΚΕΑ !

´Όλα αυτά τα έζησα η ίδια από κοντά , βλέποντας όλα τα σχετικά έγγραφα για την έξωση και το ιατρικό ιστορικό της μικρής Γεωργίας , όπως και βίωσα την αληθινή αγάπη της μητέρας της, Βασιλικής ,που είναι μία άριστη νοικοκυρά , εξαιρετικά αξιοπρεπής ακόμη και μέσα σε όλα αυτά τα βάσανα .

 

Αυτό που μου τόνιζε συνεχώς είναι δεν επαιτεί ,αλλά ζητεί μία δουλειά ( κατά προτίμηση πρωινή ) κοντά στο σπίτι της , ετσι ώστε να είναι κοντά στο κοριτσάκι της όσο μπορεί περισσότερο

Αποφάσισα ,λοιπόν ,η ίδια και με καθαρά προσωπική μου πρωτοβουλία , να ανακοινώσω δημοσίως το πολλαπλό αυτό πρόβλημά τους,απευθυνόμενη στους ιδιαίτερα κοινωνικά ευαίσθητους από εσάς , προς τους οποίους κάνω έκκληση να συμβάλετε στο μέτρο του δυνατού , με ο,τι προαιρείσθε ….

Αυτό μπορεί να γίνει με πολλαπλούς τρόπους :

1) Καποια χρηματική βοήθειά σας στον κοινό λογαριασμό τους της Alpha Bank , τον οποίο επισυνάπτω.

Alpha Bank

IBAN: GR10 0140 3430 3430 0210 1149 010

Αρ. Λογαριασμού: 1675 0144 – 9/ 04343- 02101- 149010

 

 

πηγή  attikos-sfygmos

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *