Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου- Τα μέτρα που πήρε ο δήμος Σερρών (video)


Η 11η Μαΐου, σηματοδοτεί και την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις σχολικές τους μονάδες.

 

Στο Δήμο Σερρών, η πλειοψηφία των μαθητών βρίσκεται από σήμερα στα Λύκεια, ενώ στα καθήκοντά τους επέστρεψαν και οι καθηγητές με τις Διοικήσεις των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι, το σύνολο του προσωπικού καθαριότητας, είναι επί ποδός, ώστε να διασφαλίσει τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής στις σχολικές αίθουσες.
Τα μέτρα προστασίας απ’ τον κορωνοϊό, που ο Δήμος Σερρών έχει σχεδιάσει κατά το προηγούμενο διάστημα, υλοποιούνται στο σύνολό τους, ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης,

«ο Δήμος Σερρών είναι καθ’ όλα έτοιμος να παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο καθαριότητας και υλικών, ούτως ώστε, παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό, να βρίσκονται με ασφάλεια σ’ ένα περιβάλλον καθαρό και πλήρες, για να επιτελέσουν το λειτούργημά τους.

Επιτέλους, οι αυλές των σχολείων αρχίζουν και γεμίζουν με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, που είναι το αύριο της κοινωνίας. Πιστεύω ότι, μέσα απ’ αυτήν την περιπέτεια – διότι είναι πρωτόγνωρες αυτές οι καταστάσεις – θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί.Θέλω να ευχαριστήσω και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Δημήτρη Σιαμάγκα, που επιλήφθηκε όλης αυτής της δύσκολης διαδικασίας, διότι, το να καθαριστούν όλα τα σχολεία και να γεμίσουν με το απαραίτητο αντισηπτικό υλικό, ήταν μια προσπάθεια απαραίτητη, ώστε να έχουμε υγιή και ασφαλή τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *