Επίσκεψη Κώστα Καρπουχτσή στην Αστυνομική Διεύθυνση ΣερρώνΘέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και στη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης των Σερρών, όπως η αύξηση της αστυνομικής δύναμης με έμψυχο δυναμικό και η ενίσχυση του στόλου με καινούρια περιπολικά,

 

τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνάντηση που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καρπουχτσής με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Δημήτρη Μικρό.

 

Παράλληλα, ο κ. Καρπουχτσής συναντήθηκε και με το προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αναστάσιο Αραμπατζή και με τον Αντιπρόεδρο και Οργαν. Γραμμ. κ. Άγγελο Τύλλιο. 

 


Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών υπενθύμισε πως με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβλήθηκαν «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα της Π.Ε. Σερρών, αλλά αντίθετα, δημιουργήθηκε ένα νέο Αστυνομικό Τμήμα στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, το οποίο εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. 

 

Επίσης, ο κ. Καρπουχτσής αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Τοπικού Αστυνόμου στην Μαυροθάλασσα, στο Νέο Σκοπό και στην Πρώτη Σερρών ενός θεσμού που στόχευσε στην βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των πολιτών, με την καθημερινή παρουσία και την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη, καθώς και στην άμεση επίλυση ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

«Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι δικαίωμα όλων» ανέφερε με δήλωσή του ο κ. Καρπουχτσής τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης με έμψυχο δυναμικό. «Με τις παρεμβάσεις μας, κι ενώ είχαμε παραλάβει Σώματα Ασφαλείας απαξιωμένα, με μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, με ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με ‘πληγωμένες’ τις σχέσεις τους με τον απλό λαό, πετύχαμε σημαντικά βήματα προόδου, ώστε να ανατάξουμε τη λειτουργία τους, να αναπροσανατολίσαμε τη δράση τους και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους. Σήμερα, η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι η μικρή και μεσαία παραβατικότητα ‘αντέχουν’ ακόμα, αναγνωρίζεται διεθνώς, ως μια από τις πιο ασφαλείς χώρες» δήλωσε ο κ. Καρπουχτσής. 

 

 

Αναλυτικά, ο κ. Καρπουχτσής παρουσίασε όλα όσα έχουν επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και στα όσα έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση: 

 

– Επαναλειτουργία των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί τη διετία 2012-2014, με τη μη εισαγωγή νέων δοκίμων. 

– Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, επαναπρόσληψη απολυμένων και συνεργασίες με ΕΛ.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο. 

-Αύξηση προσλήψεων κατά 25 % στην Ελληνική Αστυνομία μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, ένταξη 2.173 πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, με άλλες 2.000 προσλήψεις και εξασφάλιση πλήρους κάλυψης της χώρας με εναέρια μέσα. 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *