34.8 C
Serres

Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου σήμερα στις Σέρρες για τις καταστροφές από την κακοκαιρία -video

Date:

Επίσκεψη στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Π.Ε. Σερρών μετά από παρέμβαση του Υπουργού υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή, πραγματοποίησε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως, Χριστιάνας Καλόγηρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζου ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Ο κ. Τριαντόπουλος, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, επισκέφθηκε τις πληγείσες από το μπουρίνι της 25ης Ιουνίου περιοχές, συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και αγρότες και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Για τα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν ο κ. Τριαντόπουλος είπε: «Θα αφορούν αφενός τις γρήγορες διαδικασίες ανταπόκρισης του ΕΛΓΑ μεγιστοποιώντας το εύρος των δυνατοτήτων που έχει σύμφωνα με τον κανονισμό, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί και το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για μια σειρά από διαδικασίες και εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν για να καλύψουνε αυτά που προβλέπονται στο κομμάτι των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ή των παλιών ΠΣΕΑ, ενώ λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα θα εξετάσουμε την δημιουργία ειδικών σχημάτων για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν προκύψει στις συγκεκριμένες περιοχές».

Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου σήμερα στις Σέρρες για τις καταστροφές από την κακοκαιρία -video

Ο κ. Τριαντόπουλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, τόνισε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, κάτι που γίνεται άμεσα και γρήγορα και μέσα στον μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν με περισσότερες λεπτομέρειες τα μέτρα στήριξης. «Αυτή είναι και η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, σε πνεύμα συνεργασίας, με σύντομες διαδικασίες, γρήγορα και δίκαια η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στο πλευρό του αγρότη όσο ποτέ άλλοτε λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση έχει δείξει αντανακλαστικά στο παρελθόν σε ανάλογες πρωτόγνωρες καταστροφές. Σε αυτήν την εξαιρετική περίπτωση δεν θα πάμε με τα κλασικά συμβατικά εργαλεία. Θα πάμε με το έκτακτο πλαίσιο, το οποίο είναι μια «ομπρέλα», έχει την κρατική αρωγή, την επίσπευση των διαδικασιών από τον ΕΛΓΑ και όλες τις επιπλέον ενέργειες που πρέπει να γίνουν» είπε η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή, ενώ ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε «όσες νομοθετικές ρυθμίσεις χρειαστούν θα γίνουν για να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις όπως ο Ιανός». Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος ζήτησε οι διαδικασίες να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί οι αγρότες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση ενώ ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης υπογράμμισε, ότι υπάρχει ο κίνδυνος φτωχοποίησης της περιοχής.

Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε τους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΕλλάδαΣέρρεςΕπίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου σήμερα στις Σέρρες για τις καταστροφές από την κακοκαιρία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ηράκλεια Σερρών- 19η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής από «Το Κύτταρο»

Ο Εικαστικός Σύλλογος «Το Κύτταρο» Δήμου Ηράκλειας, διοργανώνει την...

Σέρρες: Παρεκκλήσι Αγίου Μανδηλίου Τερπνής -Γιατί ονομάστηκε έτσι, η ιστορία του

Το παρεκκλήσι του Αγίου Μανδηλίου βρίσκεται στον ημιορεινό όγκο...

19ο αντάμωμα απανταχού Πενταπολιτών: Πήραν φωτιά τα μαγκάλια- Γλέντι και χορός -video

Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγο κορονοιού φέτος πραγματοποιήθηκε...