Επιστολή δημάρχων στην υπουργό παιδείας για την Πανεπιστημιούπολη Σερρών (VIDEO)

Την αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκάλεσε η μη εκπροσώπησης της Πανεπιστημιούπολης Σερρών στο 15μελες συμβούλιο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

 

Στη σύσκεψη των δημάρχων της Π.Ε. Σερρών , ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης πρότεινε να υπάρξει κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γίνει τροποποίηση της απόφασης έτσι ώστε να εκπροσωπείτε η εκπαιδευτική δομή των Σερρών.

 

Την απόφαση των δημάρχων σχολίασε στην Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Σπύρος Μάλαμης, ο οποίος καυστικό τρόπο προέτρεψε τους δημάρχους να ασχολούνται με το δικό τους έργο.

 ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ: ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε

 

Την άμεση τροποποίηση της σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ώστε να συμπεριληφθούν ένας αντιπρόεδρος και δύο μέλη από την πανεπιστημιούπολη Σερρών για την ισότιμη συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων ζητά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών τονίζοντας ότι «Η απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ, δια της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία συγκρότησε τη νέα διοικούσα επιτροπή με μέλη αποκλειστικά από τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, αποτελεί σαφέστατη υποβάθμιση του ρόλου του ιδρύματος των Σερρών, προσβάλλει την ακαδημαϊκή του κοινότητα».

ΜεΡΑ 25 ΣΕΡΡΩΝ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΜεΡΑ 25 Σερρών. «Το ΜέΡΑ 25 θεωρεί την πράξη της Υπουργού πραξικοπηματική, μακριά από κάθε δεοντολογία και πολύ μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών και των σπουδών τους που αυτοί είναι τα τελικά θύματα.

Μαζί μ’ αυτούς και η πόλη των Σερρών που θα βλέπει το καύχημά της, ημέρα με την ημέρα, να εξαφανίζεται. Καλούμε τους φορείς και τον λαό των Σερρών σε εγρήγορση. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και κάθε κινητοποίηση ώστε η απόφαση να ανακληθεί» καταλήγει το ΜέΡΑ 25.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *