Επιστρέφει στη μουσική ο θρύλος του rock’n’roll Τζέρι Λι Λούις (video)

Όταν ο 84χρονος Τζέρι Λι Λούις μπήκε στο στούντιο του Νάσβιλ στο Τενεσί, στο τέλος του Ιανουαρίου, δεν ήταν βέβαιος ότι θα ολοκληρωνόταν ποτέ το νέο μουσικό του εγχείρημα. Είχε να παίξει μουσική από τον Φεβρουάριο του 2019 όταν υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Νέσμπιτ στο Μισισιπί.

 

Αν και η ομάδα του περιέγραψε ότι ο θρυλικός καλλιτέχνης υπέστη ένα ελαφρύ εγκεφαλικό, αυτό ήταν πολύ σοβαρότερο, καθώς ο Λούις έμεινε με κινητικά προβλήματα ενώ οι οικείοι του φοβόνταν ότι αυτός δεν θα τα καταφέρει να αναρρώσει. Εκείνος όμως για το μόνο για το οποίο ανησυχούσε ήταν αν θα μπορέσει να ξαναπαίξει στο πιάνο του, αυτό που παλιά του έβαζε φωτιά. Πέρασε τρεις μήνες σε κέντρο αποκατάστασης μαθαίνοντας να περπατά από την αρχή αλλά και επανακτώντας κίνηση στο δεξί του χέρι. Έδωσε τη δική του μάχη και έναν χρόνο μετά επέστρεψε στο στούντιο έτοιμος για το νέο του άλμπουμ με γκόσπελ τραγούδια, που είχε ανάγκη να δημιουργήσει.

Voreia 350×250

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ποτέ δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο. Να που έπαιζα πιάνο με το δεξί μου χέρι. Πίστευα ότι δεν θα ξανάπαιζα ποτέ πια», είπε στο περιοδικό Rοlling Stone περιγράφοντας την περίοδο αποκατάστασής του όταν του έβαλαν ένα πιάνο στο δωμάιο και εκείνος κατάφερε να παίξει και πάλι.

 

Επί δύο μέρες ετοίμαζε τραγούδια με μια μπάντα στην οποία συμμετείχαν οι κιθαριστές Κένι Λόβλεϊς, ο οποίος παίζει μαζί του από το 1966, και Τζέιμς Μπέρτον και το θρυλικό φωνητικό των γκόσπελ McCrary Sisters.

Για την περίοδο που σταμάτησε να γράφει επιτυχίες είπε ότι «πίστευα ότι απλά θα αποχωρούσα, να κάνω τόπο για κάποιον άλλον».

Για την περιπέτεια με την υγεία του σημείωσε: «Ποτέ δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν μεγάλη πρόκληση, και ήταν μια πολύ συναισθηματική εμπειρία. Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Ξύπνησα στο νοσοκομείο» ενώ για τον θάνατο σχολίασε: «Έριξα μερικές βαρβάτες προσευχές, και προσπάθησα να επανέλθω στο σωστό μονοπάτι». 

Πηγή ΑΠΕ, Rolling Stone, Rolling Stone

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *