Επτά (7!) ώρες αναμονής για εξέταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε 24ωρη γενική εφημερία κι όπως καταγγέλλουν ασθενείς στο GR TIMES, οι ώρες αναμονής φτάνουν μέχρι και τις επτά!

 

Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για ατελείωτες όπως λένε ώρες, προκειμένου να τους εξετάσει ο κατάλληλος γιατρός, ανάλογα με την πάθησή τους.

Ο Pali Xhevahir βρισκόταν στα επείγοντα περιστατικά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από τις 10:00 το πρωί. 

 

Περίμενε να τον εξετάσει παθολόγος και παρότι ήταν στην αίθουσα αναμονής για περισσότερες από επτά ώρες, ακόμη είχε δυο νούμερα μέχρι να έρθει η σειρά του.

Η Ελευθερία Ρίζου έφτασε εμπύρετη στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 13:30. Το νούμερο που είχε μπει για εξέταση από τους γιατρούς εκείνη την ώρα ήταν το 58.

 

 

«Ο χρόνος αναμονής που μου έδωσαν όταν έφτασα στο νοσοκομείο, ήταν 42 λεπτά. Το νούμερο εξυπηρέτησης μου είναι το 94…», έλεγε οπλισμένη με υπομονή.

Η κ. Βογιατζή περίμενε για το χειρουργικό τμήμα από τις 8:30 το πρωί. Λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα, φώναξαν το όνομα της για να κάνει όπως λέει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου εξηγεί στο Grtimes ότι η αναμονή στο παθολογικό τμήμα των ΤΕΠ, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της εξέτασης, μπορεί όντως να φτάσει μέχρι και τις έξι με επτά ώρες. «Στα ΤΕΠ έχουμε τρεις μόνιμους χειρουργούς, έτσι η αναμονή δεν είναι μεγάλη. Μόλις φτάνουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο, γίνεται η διαλογή από γιατρό που τους κατευθύνει στο κατάλληλο τμήμα. Για να κλείσει ο κύκλος των εξετάσεων στην παθολογική, όντως μπορεί η αναμονή να φτάσει τις έξι με επτά ώρες. Η αναμονή στην εφημερία έχει να κάνει φυσικά και με τα επείγοντα σοβαρά περιστατικά που φτάνουν με το ΕΚΑΒ. Σε μια γενική εφημερία μπορεί να δεχόμαστε από 1.100 μέχρι 1.300 άτομα. Από τις 8:00 το πρωί έως και τις 7:00 σήμερα το απόγευμα, έχουν ήδη περάσει από τα ΤΕΠ 704 άτομα. Σήμερα ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα διότι είχαμε δύο πολύ βαριά περιστατικά και η ανάνηψη δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Τα παθολογικά μας τμήματα και τα τέσσερα, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, με την αναμονή να φτάνει στα 80 άτομα», λέει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κάνει, όπως εξηγεί η κ. Παπαχριστοδούλου τέσσερις εφημερίες τον μήνα μόνο του, ενώ σήμερα εφημερεύει και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στα ακόλουθα τμήματα: Αιμοδυναμική, Θωρακοχειρουργική, Καρδιοχειρουργική.

 

iatropedia

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *