32.7 C
Serres

Έρχεται οn line παρακολούθηση & κόκκινες κάρτες σε υπουργούς (βίντεο)

Date:

Ηλεκτρονικό σύστημα, on line, παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και βαθμολόγιο των νέων υπουργών με κόκκινες κάρτες για όσους και όσα θέματα καθυστερούν, θα θέσει ο πρωθυπουργός.

 

Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θα ξέρει ανά πάσα στιγμή την εξέλιξη όλων των ανοικτών θεμάτων που διαχειρίζονται τα υπουργεία και θα μπορεί να αξιολογεί την απόδοσή τους.

 

Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοινώθηκε λίγο πριν το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου μεταφέρθηκαν 18 ντοσιέ, τα οποία προορίζονταν για τους υπουργούς. Κάθε ένας υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά το υπουργείο του. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να να φέρουν εις πέρας. Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος θα παρακολουθεί με ηλεκτρονικό τρόπο την εξέλιξη του έργου κάθε υπουργείου και θα τους αξιολογεί.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο αλλά και τις εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα της παρακολούθησης προόδου ανά τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα έχουμε ένα πρόσθετο «όπλο» σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ. Μία μέθοδος που θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της Κυβέρνησης συνολικά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλυσε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης στους υπουργούς παρουσιάζοντας ένα σχετικό γράφημα για το πώς θα συνδέονται ηλεκτρονικά τα υπουργεία μεταξύ τους και το πώς θα βαθμολογούνται οι υπουργοί.

Σε αυτό το γράφημα περιγράφονταν λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να τρέξουν οι υπουργοί μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Σε προηγμένες χώρες η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπουργείων υπάρχει ήδη ενώ για εμάς θα είναι μια καινοτομία» δήλωσε ο υπούργος Εσωτερικών Γιώργος Γεραπετριτης βγαίνοντας από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα έφερε το παράδειγμα της Εσθονίας όπου υπάρχει ήδη το σύστημα αυτό και έχει εξαίρετα αποτελέσματα ενώ παρομοίασε την Ελλάδα με Ουγκάντα σχετικά με το ζήτημα. Την υψηλή εποπτεία του συστήματος θα έχει ο πρωθυπουργός. « Ο πρωθυπουργός θα μπορεί να είναι 24 ώρες online», συμπλήρωσε.

Τι κάνει το νέο πληροφοριακό σύστημα

Το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Προγράμματος:


▪ Τροφοδοτείται με όλα τα έργα / ενέργειες, που συνθέτουν το κυβερνητικό πρόγραμμα σε σχέση με τους αντίστοιχους στόχους και δράσεις

▪ Προσδορίζει τα κατά περίπτωση συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και τους συναρμόδιους φορείς

▪ Ελέγχει τον προγραμματισμό κάθε δράσης με βάση τον προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα

▪ Περιλαμβάνει τις εκθέσεις προόδου για την πορεία κάθε προγράμματος

▪ Υποστηρίζει την επικαιροποίηση του προγράμματος με προσθήκη νέων έργων κατά την διάρκεια της 4ετίας.

 

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/841563439562101/

 

aftodioikisi

ΕλλάδαΈρχεται οn line παρακολούθηση & κόκκινες κάρτες σε υπουργούς (βίντεο)

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ρόδος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών – Προειδοποιητικές βολές (video)

Επεισόδιο και καταδίωξη σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρόδου λίγο...

Γρεβενά: Πυροσβέστης αυτοκτόνησε δύο μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας του

Θλίψη έχει προκαλέσει στα Γρεβενά, η αυτοκτονία 48χρονου πυροσβέστη. Δυο...

Κατερίνη: Καθηγητής μουσικής καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου μαθητή του

Ένοχος κρίθηκε καθηγητής μουσικής σε δημοτικό Ωδείο της Κατερίνης...

Πού εντοπίζονται τα 4.453 νέα κρούσματα (φωτο)

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 4.453 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα...