133 χρόνια συμπληρώνονται φέτος 1η Μαϊου από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο. Οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι πόσο μάλλον αυτή την περίοδο.

 

 

Στην πόλη των Σερρών η Εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις. Εργατικό Κέντρο Σερρών και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη των Σερρών με κατάληξη τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

 

 

 


 

«Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων
της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων» υποστηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ

 

 

“Η Πρώτη Μαΐου είναι μια μέρα μνήμης και πάλης. Θυμόμαστε τους εργατικούς αγώνες, τις Πρωτομαγιές όλου του κόσμου, από το Σικάγο ως τη Θεσσαλονίκη και αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εργασιακή εκμετάλλευση, την καταπίεση” αναφέρει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.