Εργαζόμενοι Τράπεζας Πειραιώς: Να σταματήσει η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού(video)

Να σταματήσει την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού ζητά ο σύλλογος εργαζομένων στις υπηρεσίες της τράπεζας Πειραιώς.

 

 

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταγγέλλει την ομαδική επιστολή της διοίκησης σύμφωνα με την οποία κλιμάκωσε την πίεση προς τους εργαζόμενους.

 

Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρειΤην ίδια μέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας, και αποτυπώθηκε η αύξηση της κερδοφορίας, η μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 7% και η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ΝΡΕ), η Διοίκηση με ομαδική επιστολή, έκρινε ότι ήταν σκόπιμη, η κλιμάκωση της πίεσης προς τους εργαζόμενους στο RBU, προκειμένου να αποδεχθούν την μετάβαση στην INTRUM με τους ήδη γνωστούς όρους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Προφανώς τους θορύβησε η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στη Διαχείριση Κόκκινων Δανείων, 900 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, να παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς παρά το καθεστώς της αφόρητης ψυχολογικής πίεσης που βιώνουν επί οχτώ συνεχείς μήνες.

Παρότι τα επιχειρήματα δεν εμφανίζουν καμιά πρωτοτυπία, το ύφος του κειμένου εκτός από ερασιτεχνικό Bulling, προδίδει και μερικές ακόμη αλήθειες:

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το σύλλογο η διοίκηση θεωρεί τους εργαζόμενους πιόνια σε μια σκακιέρα επιχειρηματικών συμφερόντων και καταλήγει.

Καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας, έστω την τελευταία στιγμή:

Να σταματήσει την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων που η ίδια διαφημίζει.∙

Να συμφιλιωθεί με την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων, που στην συντριπτική τους πλειονότητα απορρίπτουν την μετάβαση τους σε άλλο εταιρικό σχήμα∙

Να σταματήσει να εκτοξεύει ανούσιες απειλές που σε τελική ανάλυση υπονομεύουν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Τράπεζας.∙

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ RBU MEXΡΙ ΤΗN ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *