-Διαφήμιση-

Ερωτηματικά για τον έρανο για την οικονομική ενίσχυση 14χρονης από τη Ροδόπολη

Ερωτηματικά για τον έρανο για την οικονομική ενίσχυση 14χρονης από τη Ροδόπολη

Έκκληση για οικονομική βοήθεια απηύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια μιας 14χρονης από την Ροδόπολη προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

 

Ο θεράπων ιατρός της 14χρονης Σοφίας από την Ροδόπολη που χρήζει χειρουργικής επέμβασης, λόγω σοβαρής παχυσαρκίας και συνοδού μεταβολικού συνδρόμου,  απέστειλε απαντητική-διευκρινιστική επιστολή, όπου προβαίνει σε μια σειρά από διευκρινήσεις.

 

Ο κ. Ηλίας Κων. Σδράλης, MD, MSc, PhD, IFSO-EC SOEBMS, επιστημονικός διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι στη συγκεκριμένη επέμβαση δεν υφίσταται η έννοια του επείγοντος αλλά και πως το ποσό που απαιτείται δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, ενώ από την πλευρά της οικογένειας της 14χρονης προβάλλεται ότι χρειάζεται να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 ευρώ.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι/ες,

Σε σχετικό άρθρο με τίτλο: “Έκκληση για βοήθεια: Η 14χρονη Σοφία από την Ροδόπολη χρήζει άμεσης χειρουργικός επέμβασης”,

 

Σας απαντώ τα ακόλουθα και παρακαλώ για την κοινοποίησή τους.

 

1. Ο κίνδυνος που διατρέχει η ασθενής προϋπήρχε αρκετά χρόνια τώρα στα πλαίσια της χρονιότητας της νόσου. Γνώμονας του Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών του Ιατρικού Διαβαλκανικού, είναι η κατάλληλη προετοιμασία της ασθενούς και η ιδανικότερη κλινική και ψυχική κατάσταση που μπορεί να βρεθεί, ώστε να μπει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο χειρουργείο και να αντιμετωπιστεί με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Αυτό με τη σειρά του υποδεικνύει ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θεσπίστηκε ημερομηνία επεμβάσεως με γνώμονα την έννοια του επείγοντος. Η φράση “μέχρι 19 Δεκεμβρίου…” αποτελεί υποκειμενική καθαρά δήλωση των ενδιαφερομένων και υπογραμμίζει προσωπική τους εξυπηρέτηση.

 

2.Το απαιτούμενο από πλευράς τους ποσόν των 15.000 ευρώ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ στην πραγματικότητα, και αποτελεί προϊόν προσωπικών εκτιμήσεών τους το λιγότερο, έως προϊόν φαντασίας, καθ’ ότι το συνολικό ποσό συμπεριλαμβανομένων εξόδων νοσηλείας, υλικών και αμοιβών Ιατρών, ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ, υπό φυσιολογικές και ανεπίπλεκτες συνθήκες το ποσό των 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου φόρου, για την πιο απαιτητική μεταξύ των υποψηφίων επέμβασεων επέμβαση κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας. Συνεπώς τα δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ.

 

3. Το γεγονός και οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η ανωτέρω δημοσίευση, υποδηλώνουν ποικίλα στοιχεία και μεταξύ αυτών εμμέσως την ανεπάρκεια του οικείου της ασθενούς περιβάλλοντος, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που αναγκαιοί για την προεγχειρητική, περιεγχειρητική και μετεγχειρητική παρακολούθηση της ασθενούς και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την δυνατότητα αγαστής συνεργασίας με την ασθενή και τους οικείους της, προϋπόθεση απαραίτητη για την ασφάλεια της ασθενούς.

 

4. Το ανωτέρω δημοσίευμα με θίγει ποικιλοτρόπως και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, καλώντας τους συντάκτες του συγκεκριμένου δημοσιεύματος να ανακαλέσουν δημοσίως και εγγράφως, σε όποιο δίκτυο έχει δημοσιευθεί ή αναπαραχθεί καθώς και με επιστολή σε εμένα προσωπικά και στο Τμήμα της Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών του Ιατρικού Διαβαλκανικού μέσω της Γραμματείας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Κων. Σδράλης, MD, MSc, PhD, IFSO-EC SOEBMS

Επιστημονικός Δντης Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών

Διαταραχών Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης»

 

Τι λέει η ανακοίνωση για τον έρανο

 

Μία 14χρονη από τη Ροδόπολη Σερρών χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Η 14χρονη πάσχει από κλινικά σοβαρή παχυσαρκία και συνοδό μεταβολικό σύνδρομο, ενώ σύμφωνα με τη γνωμάτευση, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση χειρουργική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ο κίνδυνος που διατρέχει η ζωή της μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει για αυτό και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη.

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένη μέθοδο.

Ο λόγος του κατεπείγοντος είναι πως αν δεν πραγματοποιηθεί η επέμβαση μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, η νέα ημερομηνία που θα ορισθεί θα είναι πολλούς μήνες αργότερα.

Για τα νοσήλια και τα γενικότερα έξοδα απαιτείται το ποσό των 15.000 ευρώ, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού, ο οποίος δήλωσε στην οικογένεια πως θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Μπορείτε να κάνετε την κατάθεσή σας στην Τράπεζα Πειραιώς και στον αριθμό 6394-010092-507, στα ονόματα Καλαϊτζίδου Σοφία και Καλαϊτζίδου Άννα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αναστασία στο τηλέφωνο 6974616255 ή με τον κ. Γιώργο στο τηλέφωνο 6988095807.

πηγή eproodos.gr

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version