22.1 C
Serres

Ερώτηση Σπίρτζη για άμεση λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Date:

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο με θέμα: « Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς της covid -19 από την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ανεμβολίαστους αστυνομικούς».

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει μια αξιοπερίεργη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, η χώρα μετρά τις πληγές της και σχεδόν 17.000 νεκρούς εξαιτίας του covid-19. Διερχόμαστε ήδη το 4ο κύμα πανδημίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ η ακριβά διαφημισμένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού δεν έχει πετύχει τους στόχους της και έχει οδηγήσει στα γνωστά αρνητικά νούμερα που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

Παράλληλα, βιώνουμε τον παραλογισμό των αλλοπρόσαλλων δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης και συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνόν κόμμα, σύμφωνα με τις οποίες τα ποσοστά εμβολιασμένων / ανεμβολίαστων ενστόλων αυξομειώνονται κατά το δοκούν και κυρίως κατά το συμφέρον της κυβερνητικής προπαγάνδας. Το πιο παράδοξο απ’ όλα όμως είναι να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid-19 και να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε πολίτες από εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που όμως τα ίδια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις! Με απλά λόγια, πολίτες να ελέγχονται αν είναι εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Η τακτική αυτή καταρχήν επιβεβαιώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημία προς όφελός της και να ασκεί απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ταυτόχρονα όμως θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας αλλά και των σωμάτων ασφαλείας, των αστυνομικών και λοιπών μονάδων επιτήρησης της τάξης, που είναι επιφορτισμένοι με τη διασφάλιση και τήρηση των μέτρων και κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να τοποθετεί εμβολιασμένους αστυνομικούς σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες.

Ειδικότερα και επ’ αφορμή των τριήμερων εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών και ποια μέτρα έχουν ληφθεί, ώστε οι ανεμβολίαστοι αυτοί αστυνομικοί κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (π.χ. επίδειξη από πολίτες ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμών, δελτίων ταυτότητας κ.λ.π.) να μην έρχονται σε επαφή με πολίτες, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ιδίων.

Αναμένουμε τις απαντήσεις στα μείζονα ζητήματα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της προστασίας του πολίτη αλλά και των ίδιων των αστυνομικών από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

ΠολιτικήΕρώτηση Σπίρτζη για άμεση λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από ανεμβολίαστους...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γ. Οικονόμου: Απαιτείται μέγιστη υπευθυνότητα – Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό...

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος

«Οι στοχευμένες "διαρροές" του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για...

Ν. Ανδρουλάκης: Αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την κατάντια ο κ. Μητσοτάκης – Nα έλθουν όλα στο φως

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε...

Β. Κικίλιας: Τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους Έλληνες πολίτες

"Φέτος ο τουρισμός φανέρωσε ότι αποτελεί όντως τη «βαριά...