Έτοιμη για την αυριανή γιορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η πόλη των Σερρών. Σε όλα τα δημόσια κτίρια η γαλανόλευκη κυματίζει περήφανη πρωί και βράδυ , αρχής γενομένης από την Τρίτη σύμφωνα με το πρωτόκολλο 

Έτοιμη είναι η πόλη των Σερρών να γιορτάσει την Μεγάλη Εθνική Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.  

Η γαλανόλευκη κυματίζει περήφανη από την Τρίτη στα δημόσια κτίρια.   Το εμβληματικό κτήριο της περιφέρειας, το Διοικητήριο των Σερρών, φωτίστηκε χθες βράδυ με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας με ένα εντυπωσιακό φόντο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και ενθουσίασε τους Σερραίους. 

Σήμερα βέβαια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια λόγω του πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά 


Από την Τρίτη σημαιοστολίστηκε και το Δημαρχείο των Σερρών, όπου μάλιστα δεσπόζει η μορφή του Σερραίου ήρωα στρατηγού Εμμανουήλ Παππά. 

Η περήφανη γαλανόλευκη κυματίζει και στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης , την Πλατεία Ελευθερίας.   

Στο μήνυμά του για τη σημερινή μέρα ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αναφέρει : 


Τιμούμε σήμερα την επέτειο συμπλήρωσης 81ετών, από την ημέρα που οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν τον επικό τους αγώνα κατά της φασιστικής Ιταλίας, που εποφθαλμιούσε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας μας.

Και η επέτειος αυτή, ειδικά την φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού μας αγώνα κατά της οθωμανικής τυραννίας, αποτελεί την υπόμνηση μιας κορυφαίας στιγμής της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας, στον αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η ομόνοια και η ενότητα που επέδειξαν τότε όλες οι δυνάμεις του Έθνους απέναντι σε ένα εχθρό, ο οποίος κόμπαζε για την πολεμική ισχύ και υπεροπλία του, σε συνδυασμό με την κατά το δυνατόν σωστή προετοιμασία από την τότε Ηγεσία και το θάρρος των πολεμιστών πατέρων και παππούδων μας, αποτέλεσαν τον κυματοθραύστη των υπερφίαλων φαντασιώσεων των εχθρών μας.

Οι παράγοντες αυτοί, που τότε έδωσαν καίριο πλήγμα στις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες ενός αυταρχικού καθεστώτος, καθίστανται και σήμερα απολύτως επίκαιροι και αναγκαίοι, την στιγμή που αναπτύσσονται και πάλι υπερφίαλες αυτοκρατορικές φαντασιώσεις από την εξ Ανατολών γείτονα και «σύμμαχο» χώρα. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση.

Την χρονιά αυτή, όμως, θα μπορέσουμε, κατόπιν σχετικών οδηγιών από την κεντρική εξουσία, να τιμήσουμε με τις δέουσες τιμές την ιστορική αυτή επέτειο. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση να τηρήσουμε όλα τα μέτρα ατομικής και κοινωνικής υγείας, ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την νεολαία μας να αποδίδει τον πρέποντα σεβασμό και τιμή στις θυσίες των προγόνων μας.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 103