Ο πάγκος της κουζίνας πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένος και με αρκετό ελεύθερο χώρο για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείται αβίαστα. Πολλές φορές, όμως καταλήγει να είναι γεμάτος από ηλεκτρικές συσκευές, αντικείμενα που δεν τακτοποιήσατε και υπολείμματα από το χθεσινοβραδινό μαγείρεμα. Σε κάθε περίπτωση η ακαταστασία αυτή θα σταθεί εμπόδιο σε ότι θελήσετε να κάνετε την επόμενη φορά στην κουζίνα.

 

 

Γι’ αυτό και σας προτείνουμε τι πρέπει να κάνετε στον πάγκο σας, για να δείχνει η κουζίνα τακτοποιημένη, εύχρηστη και πεντακάθαρη.

Καθαρίστε τον την ώρα που μαγειρεύετε

Φροντίστε την στιγμή που μαγειρεύετε να τακτοποιείτε πίσω στη θέση τους τα υλικά που χρησιμοποιήσατε και να πετάτε ταυτόχρονα στα σκουπίδια τις περιττές συσκευασίες. Μην αφήνετε τα πάντα μέσα στον νεροχύτη και πάνω στον πάγκο διότι είναι πιθανό να έχετε λιγότερη ενέργεια για να τα καθαρίσετε, αφού φάτε.

Οργανώστε τα πράγματά σας

Αν ο πάγκος σας είναι γεμάτος από έγγραφα, λογαριασμούς, κλειδιά, στιλό και ο,τιδήποτε άλλο που δεν σχετίζεται με την κουζίνα, τότε χρειάζεται να εξασφαλίσετε έναν ειδικό χώρο για να τα τοποθετήσετε. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε κουτιά αποθήκευσης τέτοιων αντικειμένων και αποφύγετε να ακουμπάτε στον πάγκο ο,τιδήποτε δεν σχετίζεται με τον χώρο της κουζίνας.

Έξυπνες κρυψώνες που σας εξασφαλίζουν χώρο

Αν σκοπεύετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα ή τώρα την κατασκευάζετε, προσπαθήστε να κάνετε ένα σωστό υπολογισμό στους χώρους αποθήκευσης που θα έχετε ώστε να μπορείτε να έχετε τον πάγκο πάντα άδειο. Μπορείτε να τοποθετήσετε συρταρωτά κομμάτια πάγκου που θα σύρετε προς τα έξω κάθε φορά που θα χρειάζεστε εξτρά χώρο. Για μια πιο άμεση και γρήγορη λύση προσθέστε ράφια και τοποθετήστε εκεί ότι δεν χωράει στα ντουλάπια σας. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα τοποθετήστε τα πιάτα και τα ποτήρια στα ράφια και βάλτε τις συσκευές στα κενά πλέον ντουλάπια.

Αφαιρέστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε συχνά

Ίσως σας φαίνονται όλα χρήσιμα και η συσκευή της καφετιέρας και η τοστιέρα και ο φούρνος μικροκυμάτων, αλλά στην πραγματικότητα αναλογιστείτε, αν υπάρχει λόγος να έχετε κάθε ηλεκτρική συσκευή στον πάγκο της κουζίνας. Αποθηκεύστε σε ένα ντουλάπι το μίξερ, τον βραστήρα, την παγωτομηχανή και οποιαδήποτε άλλη συσκευή δεν χρησιμοποιείτε συνέχεια και θα δείτε αμέσως πόσος χώρος θα ελευθερωθεί! Όσο και να σας αρέσει ο καινούργιος σας βραστήρας μην ξεχνάτε ότι θα πιάνει πολύτιμο χώρο στον πάγκο κάθε φορά που θα ετοιμάζετε το γεύμα σας.


Σύντομο καθάρισμα πριν τον ύπνο

Όπως τακτοποιείτε τα μαξιλάρια του καναπέ ή το τραπεζάκι της κουζίνας, φροντίστε να κάνετε και ένα σύντομο καθάρισμα στην κουζίνα και τον πάγκο πριν κοιμηθείτε. Μπορεί να σας ακούγεται πολύ χρονοβόρο, ειδικά αν νυστάζετε και νιώθετε κούραση, αλλά ουσιαστικά δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Αρκεί ένα πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί για να δώσει λάμψη και καθαριότητα στον πάγκο σας. Συν ότι θα απολαύσετε το αποτέλεσμα το επόμενο πρωί που θα πάτε να ετοιμάσετε το πρωινό σας και θα αντικρίσετε την καθαρή σας κουζίνα. Δείτε εδώ αναλυτικά τον Καλύτερο Τρόπο για να Καθαρίζεται ο Νεροχύτης της Κουζίνας σας.

 

Πηγή spirossoulis.com

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 81